Batı Nil virüsü bir haftada 4 can aldı
Avrupa’da yayılımı artan Batı Nil virüsü nedeniyle Yunanistan ve Hollanda’da son bir haftada 4 kişi hayatını kaybetti.
- Son Güncelleme:

Tropikal bölgelerin ardından iklim şartlarının değişmesiyle Avrupa kıtasında da kalıcı hale gelen ve ağırlıklı olarak "Culex" cinsi sivrisinekler vasıtasıyla bulaşan Batı Nil virüsü, Doğu ve Batı Avrupa’da etkisini sürdürüyor. Sağlık kuruluşları, haftalık veriler doğrultusunda vaka ve can kaybı sayılarının arttığını bildirdi.
YUNANİSTAN’DA CAN KAYBI 36’YA YÜKSELDİ
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından paylaşılan 18-24 Eylül tarihlerini kapsayan verilere göre:
Son bir haftalık dönemde 26 yeni vaka tespit edildi, 3 kişi yaşamını yitirdi.
2026 yılının başından itibaren ülkede kaydedilen toplam vaka sayısı 396’ya, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 36’ya çıktı. Yaşamını yitiren hastaların 61 ile 92 yaş aralığında olduğu belirtildi.
HOLLANDA’DA VAKA SAYISI 44 OLURKEN HAYVANLARDA DA TESPİT EDİLDİ
NTV'nin aktardığına göre, Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verileri şöyle:
17 Eylül’deki güncellemeden bu yana 16 kişide daha virüs tespit edildi ve 1 kişi yaşamını yitirdi. Böylece ülkede toplam vaka sayısı 44’e, can kaybı ise 5’e ulaştı.
Vakaların 23'ü Güney Hollanda, 10'u Utrecht, 4'ü Kuzey Hollanda, 4'ü Kuzey Brabant, 2'si Gelderland ve 1'i Overijssel bölgelerinde kayıtlara geçti.
Geçen yıl insan vakasına rastlanmayan ülkede, son dönemde 88 at ve 100 kuşta daha virüs varlığı saptandı.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...