E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Barış Boyun ve Daltonlar çetesinin çocuk üyelerine hapis cezası talebi 

Kamuoyunda Daltonlar ve Barış Boyun olarak bilinen organize suç örgütünün çocuk üyelerine 20 aydan 79 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

3.12.2025 - 18:38
Barış Boyun ve Daltonlar çetesinin çocuk üyelerine hapis cezası talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada Daltonlar ve Barış Boyun'un çocuk üyelerine dava açıldı.

Başsavcılık konuya ilişkin açıklama yaptı.

Liderliğini İtalya'da tutuklu bulunan Barış Boyun ve Rusya'da tutuklu bulunan liderliğini Rusya'da tutuklu olan Beratcan Gökdemir'in yaptığı Daltonlar suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı.

İSTENEN CEZALAR

32 ayrı eyleme katılan 23'ü tutuklu, 16'sı adli kontrollü ve 40'ı yaşı küçük Barış Boyun üyesi şüphelileri hakkında 20 aydan 75 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilerek Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

33 ayrı eyleme katıldığı tespit edilen 15'i hala tutuklu, 19'u adli kontrollü 34'ü yaşı küçük Daltonlar üyesi için ise 20 aydan 79 yıla kadar hapis cezası talep edilip yine Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

DALTONLAR

Savcılık'tan yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

"Liderliğini Rusya'da tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir’in yaptığı kamuoyunda “Daltonlar” olarak bilinen Organize Silahlı Suç Örgütüne yönelik olarak örgüt faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen 33 ayrı eyleme iştirak ettiği tespit edilen 15’i halen tutuklu, 19’u adli kontrollü 34’ü yaşı küçük şahsa ilişkin “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Silahlı Örgüte Üye Olma, Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Nitelikli Yağma, Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, İzinsiz Olarak Ateşli Silah veya Mermileri Ülkeye Sokma, İmal Etme, Nakletme ve Satma, Vahim Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması ve Bulundurulması, Resmi Belgede Sahtecilik, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokulması ve Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık” suçlarından soruşturma tamamlanmış olmakla yaşı küçük şahıslar hakkında 20 aydan 79 yıla kadar hapis cezası talebi ile Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır."

BARIŞ BOYUN ÇETESİ

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nca titizlikle yürütülen soruşturmada; Liderliğini İtalya'da tutuklu bulunan Barış Boyun'un yaptığı Organize Silahlı Suç Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen 32 ayrı eyleme iştirak ettiği tespit edilen 23'ü halen tutuklu, 16'sı adli kontrollü ve 40'ı yaşı küçük şahsa ilişkin olarak "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Silahlı Örgüte Üye Olma, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Nitelikli Yağma, Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme, İzinsiz Olarak Ateşli Silah veya Mermileri Ülkeye Sokma, İmal Etme, Nakletme ve Satma, Vahim Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması ve Bulundurulması, Resmî Belgede Sahtecilik ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması" suçlarından soruşturma tamamlanmış olup yaşı küçük şahıslar hakkında 20 aydan 75 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebi ile Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 Aralık 2025 Turktime Günün Özeti
3 Aralık 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Mersin'de dehşet! 3 kişiyi öldürdü
Mersin’de akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, önce aynı ...
3 Aralık 2025 burç yorumları! Geçmiş hayatımıza ait ne varsa temizlenecek!
3 Aralık 2025 burç yorumları! Geçmiş hayatımıza ait ne varsa temizlenecek!
 
MEB'den yeni düzenleme: Sınıflardaki yaş farkı azaltılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula başlama yaşını 72 aya yükseltmeyi planlıyor. ...
Özgür Özel’den liderlere teşekkür
CHP lideri Özgür Özel, partisinin 39. Olağan Kurultayında yeniden Genel ...
Koyunlu çifti Bakan Kurum'u bu kez sevinç gözyaşlarıyla karşıladı
Afet konutlarının inşa çalışmalarındaki son durumu incelemek için Kahramanmaraş’a ...
 
FETÖ’nün öğrenci yapılanmasına operasyon
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ...
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava nasıl olacak?
Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel ...
Dyson'a Rekabet Kurulu'ndan soruşturma
Rekabet Kurulu, Dyson hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Dyson'ın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
Kasımpaşa
trabzonspor
Tehdit
Adana Demirspor
Sosyal Medya
premier lig
İsveç
Abdullah Ercan