İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, trafik güvenliğini tehlikeye atan A.N. isimli sürücünün otoyol jandarma ekiplerince yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, paylaşımında “Gereği yapıldı” ifadesini kullandı.
Bakan Yerlikaya, söz konusu sürücü hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 179’uncu maddesi kapsamında adli işlem başlatıldığını açıkladı.
CEZALAR ARTTI
Yeni Trafik Kanunu Teklifi’ne de değinen Yerlikaya, drift atan sürücülere 140 bin TL idari para cezası uygulanacağını, sürücü belgelerinin 60 gün süreyle geri alınacağını ve araçların 60 gün trafikten men edileceğini belirtti. Aynı ihlalin son 5 yıl içinde ikinci kez tekrarlanması halinde ise sürücü belgesinin tamamen iptal edileceğini vurguladı.
Yerlikaya ayrıca, yerleşim yeri dışında hız sınırını 71 kilometre ve üzeri aşan otomobil sürücülerine 30 bin TL para cezası verileceğini ve ehliyetlerine 90 gün süreyle el konulacağını bildirdi. Açıklamada, hız sınırının 140 kilometre olduğu otoyolda aracın 300 kilometrenin üzerinde hız yaptığı kaydedildi.
"GEREĞİNİ YAPARIZ"
“Trafik herkesin ortak yaşam alanıdır” ifadelerini kullanan Yerlikaya, ortalama hızda yüzde 5’lik bir düşüşün ölümlü kazalarda ölüm riskini yüzde 30 oranında azaltabildiğine dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara çağrıda bulunarak bu tür tehlikeli davranışların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini istedi ve “Biz gereğini yaparız” dedi.
— . (@captieo) January 31, 2026
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...