E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan duyurdu: Fiyat etiketlerinde değişiklik 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, çok yakında fiyat etiketleriyle ilgili yeni düzenlemelerin devreye gireceğini belirtti.

4.10.2025 - 13:54
Bakan duyurdu: Fiyat etiketlerinde değişiklik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İSTOÇ Ticaret Merkezi’ni ziyaret ederek “İSTOÇ İş İnsanları İstişare Toplantısı”nda esnaf ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada, çok yakında fiyat etiketleriyle ilgili yeni düzenlemelerin devreye gireceğini belirten Bolat, bunun Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamındaki “devrim niteliğinde” kararları içereceğini ifade etti.

Bolat, İSTOÇ’un 1980’li yıllarda Tahtakale’nin büyümesiyle sınırlı kalan iş yerlerini kapsamak üzere planlandığını hatırlatarak, günümüzde 7 bin 300 iş yeri ve 100 bin çalışanıyla günlük 500 bin kişinin sirkülasyon sağladığı dev bir ticaret merkezi haline geldiğini anlattı. Türkiye’nin son 22 yılda kaydettiği istikrar, ekonomik büyüme ve ihracat başarısına da değinen Bolat, İSTOÇ’un 6,1 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin 8. büyük ihracatçı il mertebesinde yer aldığını vurguladı.

Toplantıda, dijitalleşme ve e-ticaretin ticaretteki önemine dikkat çeken Bolat, e-ticarette geri kalanların rekabetten uzaklaşabileceğini, İSTOÇ üyelerinin ise bu alanda başarılı bir performans sergilediğini söyledi. Esnafa yönelik kredi ve teşvik desteklerinden de bahseden Bolat, bu yıl esnafa sağlanan kredi desteğinin 128 milyar lira olduğunu, 22 yılda toplam 17–18 milyar dolarlık finansman desteği sağlandığını aktardı.

Son olarak Bolat, perakende ticaret, abonelik sözleşmeleri, doğrudan satış, elektronik ilan, e-ticaret, emlak ve otomobil ticareti gibi alanlarda yapılan düzenlemelerden bahsederek, Bakanlığın tüm destek mekanizmalarının esnafın hizmetinde olduğunu ve iletişim kanallarının 7/24 açık olduğunu dile getirdi. Bolat, hedeflerinin Türkiye Yüzyılı’nı Ticaretin Yüzyılı yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafikte rekor cezalar yolda
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen yeni kanun teklifinde trafik ...
Tapuda '65 yaş krizi' iddiasına Bakanlıktan yanıt
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro ...
Dev bankadan altın tahmini
UBS, ons altında kısa vadeli bir geri çekilme olabileceğini ancak önümüzdeki ...
 
Piyasanın altında kira dönemi! Projenin detayları belli oldu
Kiralık Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek konutlar, piyasa ...
Kira zam oranları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin ...
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eylül ayı enflasyon rakamlarını ...
 
Bakan duyurdu: Ödemeler başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 349 milyon lira tutarındaki destekleme ...
TÜİK açıkladı: Enflasyon rakamları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon ...
Araç sahipleri dikkat! Zam geldi
Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
fenerbahçe
Haber
TÜİK
yunanistan
ihracat
Netanyahu
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
poyraz karayel