Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren Iraklı yetkililer ölü sayısının 213'e ulaştığını, 200'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.
Sayılar resmi makamlar tarafından da teyit edilirse Irak tarihindeki en kanlı intihar saldırısı olarak kayıtlara geçecek.
Saldırı, Cumartesi gece yarısı, kent merkezinde yer alan Karada mahallesindeki bir restaurant ve alışveriş merkezinin yakınlarında gerçekleştirildi.
Bomba yüklü araçla yapılan saldırı sırasında sahur vakti öncesi dışarıda bulunanlar nedeniyle caddenin kalabalık olduğu belirtilmişti.
Patlama ardından caddedeki bazı binalar alev aldı. Yangın söndürme çalışmaları Pazar günü de devam etti.
Ölenler arasında birçok çocuk da bulunuyor.
Başbakan Abadi'ye protesto
İkinci bir saldırı ise kentin kuzeyinde yer alan ve yine ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı bir mahallede yaşandı.
Bu saldırıda da en az beş kişi öldü.
IŞİD Kerada'daki saldırıyı üstlendi.
Kerada'da saldırının yaşandığı yeri ziyaret etmek isteyen Irak Başbakanı Haydar Abadi protestoyla karşılaştı.
Bir grup, Ebadi'nin olay yerine gelen konvoyuna taşlarla saldırdı.
Göstericiler Ebadi'ye "Hırsız" diye bağırdı.
Saldırı ardından böilgisayar korsanları da İçişleri Bakanlığı'nın sitesini hackledi.
IŞİD, Irak'ın Musul kentinin içinde bulunduğu Kuzey ve Batı bölümünün büyük kısmını hala elinde tutuyor.
Ancak Irak güçleri geçen hafta Felluce kentini IŞİD'den tamamıyla geri almıştı.
Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'in elinde bulunan Menbic'e yönelik operasyonu sürüyor.
BBC Türkçe
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |