Ayvacık Barajı'ndaki balık ölümlerine inceleme
Çanakkale'de içme ve kullanma suyu sağlayan Ayvacık Barajı gölünde toplu balık ölümleri tespit edildi. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, baraj gölü ve çevresinde saha incelemesinde bulundu.
- Son Güncelleme:

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine içme ve kullanma suyu sağlayan Ayvacık Barajı gölünde toplu balık ölümleri tespit edildi. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, baraj gölü ve çevresinde saha incelemesinde bulundu.
Ekiplerin gerçekleştirdiği ilk incelemelerde, balık ölümlerinin baraj gölünün tek bir noktasıyla sınırlı kalmadığı, birden fazla bölgesinde görüldüğü saptandı. Kıyıya vuran yüzlerce ölü balığın iri yapıda olduğu kaydedildi.
Ölümlerin kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla baraj suyundan ve ölü balıklardan numuneler alınarak laboratuvar analizine gönderildi.
Çanakkale sınırları içerisinde 9 Eylül tarihinde de Atikhisar Barajı'nda benzer şekilde toplu balık ölümleri yaşanmış ve resmi makamlarca inceleme başlatılmıştı.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...