Turk Time
DOLAR
48,6225 %0.2
EURO
56,1569 %-0.3
ALTIN
6708,5490 %-1.12
BIST-100
14281,23 %-1.29
PETROL
103,9400 %2.17
BONO
39,8900 %0.33
ISTANBUL
BUGÜN
20/25°
ISTANBUL
YARIN
19/24°

Sosyal medya ve oyunlara yeni düzenleme: Bakan Göktaş duyurdu

Bakan Göktaş, çocukların sosyal medyada günde 3,5 saatten fazla zaman geçirdiğini belirterek yeni düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı. Oyun platformlarında 15-18 yaş grubuna yönelik içeriklerin ayrıştırılması planlanıyor.

  • Son Güncelleme:
Sosyal medya ve oyunlara yeni düzenleme: Bakan Göktaş duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital platformlardaki kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çocukların sosyal medyada günlük ortalama 3,5 saatten fazla vakit geçirdiğini belirten Göktaş, sosyal medya ve oyun platformlarına yönelik yeni düzenlemelerin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi.

AİLE ODAKLI HİZMET ÖNCELİĞİ

Bakan Göktaş, koruma altındaki çocukların eğitim, gelişim ve sosyal hayatlarına önem verdiklerini belirterek, uygun şartların oluşması halinde çocukların yeniden aileleriyle buluşturulmasının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Devlet korumasındaki çocuklar için ev tipi bakım modelinin uygulandığını aktaran Göktaş, 10-12 kişilik evlerde daha sıcak ve aile ortamına yakın bir sistem oluşturulduğunu dile getirdi.

TEK BAŞINA YAŞAYAN YAŞLI SAYISI 1,8 MİLYON

Türkiye'de yalnız yaşayan yaşlıların sayısının da arttığını belirten Göktaş, 65 yaş üstünde yaklaşık 1,8 milyon kişinin tek başına yaşadığını açıkladı. Yaşlıların mümkün olduğunca kendi evlerinde ve sosyal çevrelerinde desteklenmesini hedeflediklerini söyleyen Göktaş, bu kapsamda 43 gündüz aktif yaşam merkezinin hizmete açıldığını belirtti.

ÇOCUKLAR SOSYAL MEDYADA GÜNDE 3,5 SAATTEN FAZLA

Çocukların sosyal medya kullanımındaki artışa dikkat çeken Göktaş, ekran süresinin uyku düzeni, kaygı, depresyon ve konsantrasyon üzerinde olumsuz etkiler oluşturabildiğini söyledi. Çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin farkında olmayabildiklerini belirten Göktaş, dijital ayak izi konusunda da ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

SOSYAL MEDYA VE OYUNLARA YENİ DÜZENLEME

Bakan Göktaş, sosyal medya kullanımına ilişkin yeni bir yönetmelik hazırladıklarını açıkladı. Düzenlemede e-Devlet üzerinden giriş yapılmasının, daha kontrollü bir sistem kurulmasının ve veri paylaşımının sınırlandırılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Roblox ve Discord gibi platformlara yönelik mahkeme kararlarıyla erişim engelleri uygulandığını hatırlatan Göktaş, oyun platformları için de yeni bir yönetmelik hazırlanacağını söyledi. Planlanan düzenlemeyle 15-18 yaş grubuna yönelik içeriklerin diğer yaş gruplarından ayrıştırılması hedefleniyor.

“KURGULANMIŞ GÜZELLİKLER” ELE ALINACAK

Göktaş ayrıca 21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Kadın ve Adalet Zirvesi'nin “Kurgulanmış Güzellikler” temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı. Zirvede sosyal medyada oluşturulan yapay ve idealize edilmiş güzellik algısının gençler üzerindeki etkilerine yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz