Turk Time
DOLAR
49,9472 ▲ %0.08
EURO
55,9822 ▲ %0.13
ALTIN
6395,3560 ▼ %-0.89
BIST-100
10949,24 ▼ %-1.94
PETROL
112,9900 ▲ %1.63
BONO
39,7200 ▲ %0.56
ISTANBUL
BUGÜN
12/16°
ISTANBUL
YARIN
11/17°

Arınç'ın görevden alınmasını Bahçeli mi istedi?

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluklarının sonlandırılmasını istemesinin ardından MHP cephesinden çok sert gelmiş ve Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuşmalarının ardından görevden alınmıştı.

  • Son Güncelleme:
Arınç'ın görevden alınmasını Bahçeli mi istedi?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşup Arınç'ı görevden aldırdığına yönelik iddialara MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklık getirdi. 

Posta'dan Murat Çelik'e konuşan Yalçın, “Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir.”  dedi. 

 Yalçın sorulara şöyle yanıt verdi:

-Sayın Yalçın, Bülent Arınç’ı MHP mi istifa ettirdi?

-Bakın biz bu konuda çok hassasız. Cumhur İttifakı hilafına hareket eden mensuplarımızı uyarıyoruz hatta bildiğiniz gibi gerekirse gereğini de yapıyoruz.

- İhraç edilen milletvekillerini kastediyorsunuz...

- Evet. Sefer Aycan genel başkan yardımcılığından azledildi. Erhan Usta ve Cemal Enginyurt da partiden ihraç edildi. AK Parti’de Bülent Arınç sanıyorum ilk oluyor.

"AK PARTİNİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAYIZ"

-Arınç’ın görevden alınmasını MHP Lideri Bahçeli istedi şeklinde yorumlar var.

-Size açıkça söyleyeyim. Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Biz rahatsız olmadık mı? Tabii olduk. Ama iki lider görüşmediler o süreçte. Bu konuda tek bir kelime dahi edilmedi. Sayın Cumhurbaşkanı, kendileri bu sonuca vardılar. Karar tamamen kendilerine aittir. Bakın, biz AK Parti’nin iç işlerine karışmayız, AK Parti de bizimkilere karışmaz.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz