Turk Time
DOLAR
49,1616 ▲ %0.07
EURO
55,2629 ▼ %-0.1
ALTIN
6567,7770 ▲ %0.38
BIST-100
12270,18 ▲ %0.17
PETROL
100,7500 ▼ %-1.12
BONO
39,8300 ▼ %0
ISTANBUL
BUGÜN
14/20°
ISTANBUL
YARIN
13/20°

Anayasa Mahkemesi'nden ByLock kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, iki savcının FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandığı gerekçesiyle görevden ihraç edilmesini hukuka uygun buldu.

  • Son Güncelleme:
Anayasa Mahkemesi'nden ByLock kararı

Cumhuriyet savcıları N.E. ve A.S. ile hakim H.İ. FETÖ bağlantısı sebebiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından meslekten çıkarıldı.

Danıştay'da da davaları reddedilen isimler, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyalardaki incelemeyi tamamlayan AYM, N.E. ve A.S.'nin örgütsel iletişim aracı ByLock'u kullandığının teknik verilerle tespit edildiğini, bu durumun demokratik anayasal düzene sadakat bağını kopardığını ifade etti. Kararda, ByLock kullanımının ihraç için tek başına ihraç için yeterli olduğu vurgulandı.

HAKİM İÇİN FARKLI KARAR
Hakim H.İ. dosyasında ise, meslekten çıkarılmasına dayanak olan tanık beyanının somut delillerle desteklenmediği, lehine olan diğer tanık ifadelerinin değerlendirilmediği tespit edildi. AYM, örgütün yargıdaki etkin olduğu dönemde HSK müfettişliğine atanmasının tek başına FETÖ bağlantısını ispatlamaya yetmeyeceğini belirterek ihlal kararı verdi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz