E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altaylı için 'suyun ısındı' demişti, Oktay Saral ilk kez konuştu: Gazetecilik örneği olabilecek tavır sergileseydi 

Fatih Altaylı, YouTube kanalındaki konuşması gerekçe gösterilerek, "cumhurbaşkanı'na tehdit" iddiasıyla tutuklandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Altaylı hakkında, "Altaylıııı! Suyun ısınmaya başladı" paylaşımında bulunmuştu. Konuyla ilgili Saral gazetemize açıklamalarda bulundu.

25.06.2025 - 12:15
Altaylı için  suyun ısındı  demişti, Oktay Saral ilk kez konuştu: Gazetecilik örneği olabilecek tavır sergileseydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, gazeteci Fatih Altaylı’'nın Erdoğan’ı hedef alan tehdit içerikli sözleri nedeniyle, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla dikkat çekmişti. Saral gazetemize yönelik Altaylı hakkında "Bu ülkenin anayasası var, yasası var, yargısı var, hukuku var benim boynum kıldan ince. Ben Oktay Saral'ım ben asla devletime, milletime kim olursa olsun isterse karşı tarafta bana hakaret eden insanında hakkını, hukukunu korumak benim vazifemdir" açıklamasında bulundu. 

-Gazeteci Fatih Altaylı, Erdoğan’ı hedef alan tehdit içerikli sözleri nedeniyle tutuklandı. Sizde Altaylı’nın sözlerini paylaşarak, “Suyun ısınmaya başladığını” belirten bir yorum yaparak tepki gösterdiniz neler söylemek istersiniz?

Fatih Altaylı'nın çok haddi aşan konuşmalar silsilesi olmuştu. Bu ülkenin değerleriyle, bu ülkenin tarihi ile, kültürü ile kavgalı olan bir adam sözüm ona bir gazeteci kılığına girmiş ama milletin değerleri ile alay eden, ajite eden bir insan, yani ben ona çok fazla ileri gittiğin babında bir söz sarf ettim. Yoksa ben müneccim değilim. Yargı ile bir ilişki içerisinde değilim. Yargı bağımsız. Yani benle bir alakası yok ama karşı taraf böyle söylüyor. Yok efendim biz yargıyı ele geçirmişiz. Ne alaka ya böyle bir saçmalık, böyle bir akıl dışı deli saçması bir konuşma olmaz.

YARGI KARARLARINA HEPİMİZ SAYGI DUYMALIYIZ

Yargı Türk yargısıdır. Hepimizin saygı duyması gereken almış olduğu kararları var belki hatalı kararlarıda olabilir. Neticede insan yapısı insanlığın olduğu yerde hata da olur ama bizim yargıya asla emretme efendim şu şekilde talimat verme noktasında asla benim kendime bir kere saygısızlık olarak bunu görürüm, saygısızlık olarak reddederim onu ama tabi karşı mahalledeki siyasiler efendim güya işte biz söylemişiz, biz yapmışız da yargı bizim emrimize amade olmuş da
tamam Oktay bey ne demek biz gerekeni yaparız tarzında deli saçması akıl dışı zaten bu ülkeyi hep gündem dışında yani saçma sapan meseleler, saçma sapan konularla işgal ediliyor .Yazık ya ben üzülüyorum.

Bu alınmış günlerce konuşuluyor. Bu ülkenin anayasası var, yasası var, yargısı var, hukuku var benim boynum kıldan ince. Ben Oktay Saral'ım ben asla devletime, milletime kim olursa olsun isterse karşı tarafta bana hakaret eden insanında hakkını, hukukunu korumak benim vazifemdir. 

FATİH ALTAYLI İÇERİ GİRDİ DİYE SEVİNMEDİM

Ben Fatih Altaylı içeri girdi diye sevinmedim. Ellerimi de ovuşturmadım. Keşke olmasaydı, keşke böyle yapmasaydı, keşke gerçekten gazetecilik örneği olabilecek tavır sergileseydi de bu durumlara düşmeseydi. Ben sevinmedim ama bir insan ne yaparsa kendine yapar.

Dünya bir araya gelse yapamadığını insan maalesef kendine yapar buda onun bir sonucudur.

OKTAY SARAL KİMDİR?

Oktay Saral, 18 Mart 1967 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Serbest inşaat mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1999-2011 yılları arasında Of belediye başkanlığı ve 2011-2015 yılları arasında 24. dönem İstanbul milletvekilliği yaptı.

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTİME

ETİKETLER:
Oktay Saral , Fatih Altaylı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: Eski ittifak modeliyle ilerlemek doğru değil
CHP Lideri Özel, verdiği röportajda parti içi tartışmalar, yaklaşan Saraçhane ...
Saadet Partisi hakkında suç duyurusu
AYM, Saadet Partisi'nin 2023 yılı kesin hesabının hesap verilebilir şekilde ...
İmamoğlu 'O zaman delegeler imza toplasın!' Külliye'den bilgi sızmıyor! Altaylı!
Dikkatinizi çekiyor mu bilmem. Eskiden "Erdoğan'ın çevresinden sızan bilgilere ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Lahey'de: ABD Başkanı ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için Lahey'e gitti. Erdoğan, ...
Didim Belediyesi'nde usulsüzlük soruşturması
Aydın'ın Didim ilçesinde kamu kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddiasıyla ...
İmamoğlu'na bir dava daha! İddianame hazırlandı: İstenen ceza belli oldu
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Cumhuriyet Savcılarına ...
 
NATO Zirvesi öncesi Erdoğan'dan mesaj: Bedelini bütün dünya öder
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için Hollanda’ya hareketi öncesi açıklamalarda ...
Erdoğan, Trump ile bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Trump ile saat 23:30'da görüşecek.
Murat Çalık biyopsiye alındı
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, boynundaki kitleden dolayı biyopsiye alındı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Ak Parti
fatih terim
Mersin İdmanyurdu
Mehmet Şimşek
Bütçe
Yeni Zelanda
Ahmet Kaya
Numan Kurtulmuş