E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu: "İnsani koridor sorunsuz işliyor" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Suriye’nin Ayn-el Arab bölgesinde açılan insani koridorun sorunsuz şekilde faaliyet gösterdiğini belirterek, bölgede istikrarın güçlendirilmesine yönelik daha kapsamlı adımların yakın zamanda atılabileceğini söyledi.

27.01.2026 - 19:40
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu:  İnsani koridor sorunsuz işliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Suriye’nin Ayn-el Arab bölgesinde açılan insani koridorun sorunsuz şekilde faaliyet gösterdiğini belirterek, bölgede istikrarın güçlendirilmesine yönelik daha kapsamlı adımların yakın zamanda atılabileceğini söyledi.

HALEP VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti MKYK Üyeleri Naim Makas ve Temel Akyürek ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Halep Valiliği’ni ziyaret eden Zorlu, Halep Valisi Azzam el-Garib ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorlu, Halep’in tarihsel ve kültürel açıdan bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

“HALEP, TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİNDE STRATEJİK KONUMDA”

8 Aralık’tan itibaren Ahmed Şara yönetimiyle birlikte Suriye’de güvenlik ve istikrar adına önemli adımlar atıldığını ifade eden Zorlu, Halep’in Türkiye-Suriye ilişkilerinde kritik bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Zorlu, belediyecilik alanında iş birliği başta olmak üzere Halep’in yeniden imarı, altyapı ve kamu hizmetleri konusunda Türk belediyelerinin destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

YENİDEN İMAR VE ORTAK KALKINMA VURGUSU

Başta su kaynaklarının yönetimi olmak üzere park, bahçe, okul ve belediye hizmetleri alanında çok yönlü bir iş birliği hedeflediklerini belirten Zorlu, bölgesel kalkınma için sınır illerini kapsayan geniş çaplı bir ekonomik seferberlik planladıklarını aktardı.

TERÖRLE MÜCADELE VE İNSANİ KORİDOR

Zorlu, görüşmelerde terör örgütlerinin Suriye’deki varlığına ilişkin hassasiyetin de ele alındığını belirterek, “Ayn-el Arab bölgesinde açılan insani koridor şu ana kadar sorunsuz şekilde işliyor. Burada hiçbir problem yaşanmadığını doğrudan yetkililerden öğrendik” dedi. “İnşallah önümüzdeki dönemde bu istikrarın kalıcı hale gelmesi için daha güçlü adımlar atılacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’TEN HALEP’E SOMUT DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Halep’e yönelik somut katkılar sunduğunu aktaran Zorlu, bölgeye 5 çöp kamyonu ve 750 konteyner gönderileceğini, bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Zorlu konuya ilişkin şunları söyledi:

"Tarihimizin belirtileri Halep'te olduğu gibi duruyor. Dolayısıyla heyetimizle birlikte Halep'in yeniden inşası nasıl gerçekleşebilir? Belediyecilik anlamında Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve belediyelerimiz nasıl katkı sağlayabilir? Bu amaçla verimli görüşme gerçekleştirdik. Yavaş yavaş sonuçlarını da almaya başladık. Bu gerçekleştireceğimiz toplantımıza inşallah Halep Belediye Başkanı da katılacak. Bu başlangıç inşallah büyüyerek devam edecek. En önemlisi belediyecilik anlamında başta su kaynaklarının yönetimi olmak üzere bölgemizin birlikte kalkınması, büyümesi ve güçlenmesi adına ortak bir komitenin oluşturulması fikri üzerinde mutabık kaldık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ve merkez belediyemizin şu an buraya ciddi katkıları söz konusu. 5 çöp kamyonu, 750 konteyner, önümüzdeki ay inşallah buraya gelmiş olacak. Hep birlikte halklarımızın geleceği, iş birliği için çalışmaya gayret edeceğiz. "

TERÖRSÜZ BÖLGE MESAJI

Terörsüz Türkiye hedefinin, terörsüz bir bölge vizyonuyla birlikte ele alınması gerektiğini vurgulayan Zorlu, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Zorlu, “Türkler, Kürtler, Araplar, Türkmenler bu coğrafyanın asli unsurlarıdır. Terör örgütleriyle bölge halkını birbirinden ayıran bu anlayışın sahada karşılık bulması umut verici” diye konuştu.

Zorlu'nun açıklamaları şöyle:

"Tabii Suriye'nin bütünlüğü, birliği ve önümüzdeki süreçte yeniden inşası bizim için büyük önem taşıyor. Suriye yönetiminin 8 Aralık'tan sonra attığı önemli adımları memnuniyetle takip ediyoruz. Bizim Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge hedefimiz elbette buradaki gelişmelerden ayrı düşünülemez. Terör örgütünün bütün provokasyonlarına rağmen Şara yönetiminin bu konudaki adımlarının önümüzdeki günlerde sonuç vereceğini düşünüyoruz. Tabii provokasyonlara karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Ayn-el Arab bölgesinde insani koridor açıldı. Şu anda orada insanlar bu koridordan gelmeye başladılar. Güvenli bölgelere aktarılmaya başlanıyorlar. Dolayısıyla bizim baştan beri savunduğumuz terör örgütüyle bu ülkede yaşayan Kürt kardeşlerimiz birbirinden ayrıdır. Türkler, Kürtler, Araplar, Türkmenler bu bölgede yaşayan bütün topluluklar, Suriye'nin birer parçasıdır. Bu bakımdan bu anlayışın hayata geçiyor olması, önümüzdeki dönem için umut verici. Biz de bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suriye'nin bütünlüğü için yeniden inşası ve imarı ve istikrarı için elimizden gelen desteği sürdüreceğiz." (AA)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan AB mesajı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ...
Beştepe'de korkutan anlar: Nijerya Cumhurbaşkanı bir anda yere kapaklandı
Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanlığı ...
Erdoğan'dan Suriye'ye destek: 3 yanlış bir doğru etmez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde ...
 
Dilek İmamoğlu'ndan canlı yayın yanıtı
Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Özgür Özel'den Feti Yıldız'a yanıt: Kanun teklifini Meclis'e getirsin
Aziz İhsan Aktaş davasına ilişkin sorusunu yanıtlayan CHP Genel Başkanı ...
DEM Parti'den CHP'ye ziyaret
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde DEM Parti Eş ...
 
Aziz İhsan Aktaş davası başlıyor! MHP'den mesaj: Keşke canlı yayınlansa
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında 200 sanığın yargılanmasına ...
Ali Babacan: Ben olsam 6 ayda toplum nefes alır
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde ...
Dervişoğlu'ndan Sinan Ateş'in ailesine ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Tehdit
mehmet özkan
Barack Obama
EURO2016
Şota Arveladze
Elif Erbakan
hdp
Microsoft