Turk Time
DOLAR
48,6549 %0.05
EURO
56,1651 %-0.04
ALTIN
6701,7700 %-0.18
BIST-100
13892,30 %-2.41
PETROL
104,1800 %-0.74
BONO
40,4100 %0.32
ISTANBUL
BUGÜN
17/22°
ISTANBUL
YARIN
16/23°

Ailem güvende soruşturması: 123 sosyal medya hesabına daha erişim engeli getirildi

Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği, Ailem Güvende soruşturması çerçevesinde medya kuruluşları, gazeteciler ve derneklerin de aralarında yer aldığı 123 sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi.

  • Son Güncelleme:
Ailem güvende soruşturması: 123 sosyal medya hesabına daha erişim engeli getirildi

Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar doğrultusunda Ailem Güvende soruşturması kapsamında toplam 123 sosyal medya adresi erişeme kapatıldı.

Kararla birlikte X platformunda yer alan barbarosaltug, snyzbgl, gumustasozlem, umutsendikasi_, petrocelli1871, gdevirecek111, oakarsucelik, tiplgbtiburo, benimbenkardi, KaosGLHaber, evrenselgzt, adaletsosyalizm, yildiztaryeni, mahalledelgbti, mor_dayanisma, ozgurgenckadin4, tiplgbtiburo, Ecesowicked, firatfistik, BarisAkademik, kadin_savunmasi, Alikev_org, TravmaDernek, aforgutu, aralikfeminist_, HAKinsiyatifi ve mlsaturkey kullanıcı isimli hesaplar erişime kapatıldı.

ERİŞİM ENGELİ KARARI INSTAGRAM VE FACEBOOK ADRESLERİNİ DE KAPSADI

Soruşturma kapsamındaki yaptırımlar Instagram ve Facebook platformlarındaki kurumsal ve kişisel hesaplara da uzandı. Instagram tarafında kuirfest, queercyprus, kuirbkus_, kozgunkuir, etu_kuir, kuir.mahzen, kuirtipogrenci, kuiradu, kuiradyan, kuiryildiz, kuirkonya, kuireski, kuirmarmara, kuirgaming, kuiraybu, hacettepekuirdayanismasi, baskentkuir, trabzonkuirtoplulugu, kuirtipogrencileri, eskikuir, gaymekanlgbtarayis, mor_dayanisma, bodrumkadinplatformu_, demoskolektif, mefesitlik, mentesekadinplatformu, kadinsavunmasi, maugender, listagdernegi, sakaryalgbtidayanismasi, lgbtifarkindalik, istanbul_lambda_ana_hesap, ankarabarolgbtihaklarimerkezi, gmagturkiye, turklgbttoplulugu, equalityturkiye, izmir.pride1, pride.ankara, direnis_in_renkleri10, genc_kapatilamaz_izmirr.35 ve transonurhaftasi hesapları engellendi. Facebook üzerinde ise komunistlgbt ve queercyprus sayfaları erişim engeli getirilen adresler arasında yer aldı.

TIKTOK KULLANICILARININ HESAPLARI DA YAPTIRIMA UĞRADI

Alınan karar TikTok platformunda faaliyet gösteren çok sayıda hesabı da etkiledi. Yaptırım listesinde yer alan luxoynuyom_, cigkofteyiseveriim, aysegul.div, dasycoss, hazel_ziyagil, remyener, iamdevinx, elisgunesu, ruyaseriin, ecrinpatos, darcyism, gmagturkiye, cesurkacav096, obircorumluu, bornoz, asywc2s0, ardaishow, pigi_love0, akdenisli, wlwtime, notyetese, lgbt.dostu, lgbt06single, lgbttr, aydansnrq, prettiboy21, cemreayyay, chiara.baj, lgbt_turkiye, loveinrainbow0, si***homofobikleri, lgbtikizleri, taksim.gay ve gay.turkish isimli kullanıcı hesaplarına erişim engellendi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz