E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD seçimlerinde neler yaşanıyor? 

Trump ve Biden'ı karşı karşıya getiren ABD Başkanlık seçiminde ilk sonuçlar gelmeye başladı. Seçim merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşurken tüm dünya bu akşam açıklanacak olan sonuçlara kilitlendi.

4.11.2020 - 17:54
ABD seçimlerinde neler yaşanıyor?

Dünyanın takip ettiği seçimde dakika dakika neler yaşandı? Sorusunun cevabı tüm detaylarıyla haberimizde:

 

14.17: Trump'ın Pensilvania iddiasına validen cevap: Oylara ve demokrasiye saldırıdır, sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var.

BIDEN'DEN TRUMP'IN İDDİALARINA YANIT

13.12: Biden'ın ekibinden Trump'ın "Oy sayımını durdurun" çağrısıyla ilgili ilk açıklama: Avukatlarımız hazır bekliyor

ARİZONA'YI BIDEN ALDI

11.14: Kritik önemdeki Arizona eyaletini, Demokrat aday Joe Biden kazandı.

TRUMP: BAŞKAN BEN OLACAĞIM

10.24:  Trump, "Ciddi hile var. Yüksek Mahkeme'ye başvuracağız."

10.21: Kameralar karşısına geçen Donald Trump, "Bu seçimi kazandık. Yeni başkan ben olacağım" dedi.

BİDEN: KAZANACAĞIZ!

09.14: Biden Twitter hesabından, "Seçimi kazanma yolunda olduğumuza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A TWİTTER'DAN SANSÜR

08.57: ABD Başkanlık seçimleri son saatlerine girerken 2 başkan adayı art arda açıklamalarda bulundu. Trump, büyük bir zafer kazandık dedikten dakikalar sonra Twitter tarafından sansürlendi. 

08.40: ABD'de başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre kritik önemdeki Florida eyaletini Donald Trump kazandı.

08.25: ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kritik önemdeki eyaletlerden Ohio'yu kazandı.

08.15: ABD'de 59. başkanlık seçimlerinin yanı sıra yapılan Senato ve Temsilciler Meclisi seçiminde sandalye dağılımı belli olmaya başladı. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, şu ana kadar Senato'da Demokratlar sandalye sayısını 45'e, Cumhuriyetçiler 44'e yükseltti.

BİDEN 200 DELEGEYİ GEÇTİ

08.00: ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 174, Demokrat aday Joe Biden 223 delegeye ulaştı.

07.08 : Trump 29 delegeli Florida'yı ve 6 delegeli Utah'ı kazandı.

07.01 : Biden 7 delegeli Oregon, 12 delegeli Washington ve 55 delegeli California'yı, Trump da 4 delegeli Idaho'yu kazandı

6.43 : Bahis piyasasındaki oranlar, Başkan Donald Trump'ın lehine döndü.

06.37 : Trump 10 delegeli Missouri'yi, Biden 4 delegeli New Hampshire'ı kazandı.

06.30 : AFP, Demokratlar'ın bir kez daha Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu sağladığını duyurdu.

06.15 : AP'nin duyurduğu resmi olmayan sonuçlara göre Trump 103, Demokrat aday Joe Biden 122 delegeye ulaştı. 

06.06 : BBC'nin tahminlerine göre an itibariyle Biden'ın 89, Trump'ın 72 delegesi var.

05.55 : Trump 6 delegeli Kansas'ı kazandı.

05.16: BİDEN ÖNDE GİDİYOR

Trump Nebraska, Wyoming, Güney Dakota, Kuzey Dakota, Louisiana, Indiana eyaletlerinde kazanırken, New York ve New Mexico eyaletlerini Biden aldı.

Böylelikle, Trump'ın delege sayısı 92'ye, Biden'ın delege sayısı 119'a yükseldi.

05:11 BİDEN MARYLAND'DA TRUMP İNDİANA'DA, KAZANDI

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump Indiana'da, Demokrat aday Joe Biden Maryland'da kazandı. 

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre Trump, Indiana'da Demokrat rakibi Joe Biden'ı geride bıraktı.

Biden ise Maryland eyaletinde oyların çoğunluğunu alarak ipi göğüsledi. Bu sonuçla Trump, Indiana'da 11 delege kazanırken, Biden da Maryland'da hanesine 10 delege yazdırdı.

05:01 BİDEN'DAN 'SANDIKLARI TERK ETMEYİN' ÇAĞRISI

Demokrat Aday Joe Biden, sosyal medyadan seçmenlere seslendi:

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim sonuçları açıklanmaya devam ederken iki lider de sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunuyor.

Demokratların adayı Joe Biden, Twitter'dan yaptığı paylaşımda sandık görevlilerine seslendi. Biden yaptığı paylaşımda "sandıkları terk etmeyin" anlamına gelen "sırada kalın millet" açıklamasında bulundu.


05.00: BIDEN'DAN ŞAŞIRTAN SÜRPRİZ

ABD'nin Cumhuriyetçi kalesi Texas'ta sandıkların yüzde 64'ü açıldı. Şimdiye kadar sayılan oylara göre Joe Biden oyların yüzde 51'ini aldı. Donald Trump ise yüzde 47.7'de kaldı. 

Kansas ve North Carolina eyaletlerinde de Joe Biden küçük farklarla önde gözüküyor. 

Ayrıca, Alabama, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island ve Tennessee eyaletlerinde oy verme işlemi sonlandırıldı.

 

04:58: BİDEN 64 TRUMP 55  DELEGEYE ULAŞTI

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 55, Demokrat aday 64 delegeye ulaştı. 

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor.

Associated Press'in (AP) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, Güney Carolina'da 9,  Oklahoma'da 7, Tennessee'de 11, Alabama'da 9, Mississippi'de 6, West Virginia'da 5, Kentucky'de 8 delege kazanarak toplamda 55 delegeye ulaştı. 

Öte yandan Demokrat aday Biden, Vermont'ta 3, Illinois'te 20, Virginia'da 13, New Jersey'de 14, Delaware'de 3, Massachusetts'te 11 delege kazanarak, 64 delegeyi hanesine yazdırdı. 

04.30: BIDEN OHIO'DA DA ÖNDE

ABD'de başkanların galip geldiği eyaletlerden Ohio'da sandıkların yarısı açıldı. İlk sonuçlara göre Biden oyların yüzde 56'sını aldı. Ülkede son 30 yılda yapılan seçim sonuçlarına göre Ohio eyaletini kazanan aday, ABD başkanlığı koltuğuna oturuyor..

04.26: NEW JERSEY BIDEN DEDİ

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump, Tennessee eyaletinde, Demokrat Joe Biden New Jersey eyaletinde kazandı.

Associated Press (AP) haber ajansının yayımladığı resmi olmayan seçim sonuçlara göre, ABD Başkanı Trump, Tennessee eyaletinde rakibi Biden'i yendi. Trump, Tennessee'de 11 delege kazanmış oldu. 

Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinde ise Demokrat başkan adayı Joe Biden seçimi kazanarak 14 delegeyi hanesine yazdırdı.

04.25: GÜNEY CAROLİNA VE OKLAHOMA'DA İPİ TRUMP GÖĞÜSLEDİ

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Güney Carolina ve Oklahoma eyaletlerinde kazandı. 

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre Trump, söz konusu eyaletlerde Demokrat aday Joe Biden'ı geride bıraktı.

Bu sonuçla Trump, Güney Carolina'da 9, Oklahoma'da ise 7 delegeyi hanesine yazdırdı.

04.00 FLORİDA'NIN KRİTİK ÖNEMİ

ABD'nin başkan belirleyen eyaletlerinden Florida'da sandıkların yüzde 80'i açıldı. Haritanın rengi her güncellemede bir mavi bir kırmızı oluyor. 

03.30: ÜÇ EYALETTE TRUMP  ÖNDE

Hem Fox hem AP tahminlerine göre ABD Başkanı Donald Trump Batı Virginia'da da seçimi kazanıyor. İlk sonuçlara göre Trump'ın önde olduğu eyalet sayısı üçe yükseldi. 

Kuzey Carolina, Ohio ve Batı Virgina'da sandıklar kapandı. 

03.19: KENTUCKY'DE TRUMP, VERMONT'TA JOE BİDEN KAZANDI

Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan sonuçlara göre ABD Başkanı Trump, Kentucky'deki oyların yüzde 53,7'sini elde etti.

Halen oy sayımının devam ettiği eyalette yüzde 53,7 oy oranına ulaşan Trump, yüzde 44,8 oy oranında kalan Biden'a üstünlük sağlayarak seçimleri kazandı. Vermont'ta ise yüzde 62,7 oy oranına ulaşan Biden, yüzde 37,3 oy oranında kalan Trump'ı geride bırakarak eyalette ipi göğüsleyen isim oldu. 

Bu sonuçla Trump,  Kentucky'de 8 delegeyi, Biden ise Vermont'ta 3 delegeyi hanesine yazdırdı. 

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor.

02.40: KENTUCKY'DE BİDEN ÖNDE

ABD’nin Kentucky eyaletindeki ilk seçim sonuçlarına göre oyların yüzde 8’i sayıldı. Demokratların adayı Joe Biden sayılan oyların yüzde 55,3’ünü aldı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump oyların yüzde 43,1’ini aldı.

02.37:  TRUMP İNDİANA'DA FARKLA ÖNDE

ABD’nin Indiana eyaletindeki ilk seçim sonuçlarına göre oyların yüzde 2’si sayıldı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump sayılan oyların yüzde 66,7’sini, Demokratların adayı Joe Biden ise yüzde 31,4’ünü aldı.

02.27: BAZI EYALETLERDE SANDIKLAR KAPANIYOR

Indiana ve Kentucky eyaletlerinin bazı kesimlerin sandıkların kapandığı bildirildi. Geleneksel olarak Cumhuriyetçi olan iki eyalette de ABD Başkanı Trump'ın seçimi önde götürmesi bekleniyor. 

02.16: TRUMP'TAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan açıklama yaptı. Trump, "Ülke genelinde durumumuz oldukça iyi gözüküyor. Teşekkürler" dedi.

02.18: FLORİDA'DA TRUMP ÖNDE

ABD'nin Florida eyaletine ait sandık çıkış anketine göre Donald Trump, Joe Biden’a karşı küçük bir farkla seçimleri önde götürüyor. Yaklaşık 1 saat sonra “salıncak eyalet” olan Florida'da sandıklar kapanacak. Florida’da henüz posta yolu ile kullanılan oyların etkisi ise bilinmiyor.

01.45: BIDEN'DAN AÇIKLAMA

Demokratların adayı Joe Biden seçim gününü yollarda geçiriyor. Biden, "Halen çok şey yaşanıyor" ifadelerini kullanarak seçim sonuçlarına ilişkin kesin bir açıklama yapmaktan kaçındı. 

Başkan adayı, "Bu akşam konuşulacak bir şey olursa, konuşurum. Eğer olmazsa, oylar sayılana kadar beklerim" dedi.

01.04: IVANKA TRUMP: SİZE İHTİYACIMIZ VAR

Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçmenlere, “Oy verme sırasından ayrılmayın. Size ihtiyacımız var” çağrısında bulundu.

00.02: SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD'de yapılan seçimin sonuçlarının ne zaman ilan edileceği henüz belli değil. İlk sonuçlar Türkiye saatiyle 03.00'ten sonra gelmeye başlayacak. 2016 yılındaki seçimde Donald Trump, Türkiye saatiyle saat 10.00 civarında zafer konuşması yapmıştı.

Ancak bu seçimde posta yoluyla kullanılan oyların fazla olması nedeniyle seçim sonuçlarının günler sonra açıklanma ihtimali bulunuyor. 2000 yılındaki seçim Florida oylarının birden fazla kez sayılmasına sahne olmuştu. Yüksek Mahkeme'nin haftalar sonra verdiği kararla ABD Başkanı kesinleşmişti. 

OY VERME İŞLEMİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

ABD’de halk 46’ıncı başkanını seçmek üzere seçim merkezlerine gitmeye devam ediyor. Ülkede birçok eyalette, sandıkların kapanma saatleri Türkiye saatine göre farklılık gösteriyor. Indiana ve Kentucky’deki sandıklar, Türkiye saati ile 02.00’de ilk kapanacak sandıklar olacak.

ABD’de tarihi seçim devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın yarıştığı seçimde, her eyalette sandıkların kapatılma saatleri farklı. Türkiye saati ile 02.00’de, Indiana ve Kentucky eyaletlerinde oy verme işlemi sona erecek.

Diğer eyaletlerde ise oy verme işleminin sona erme saatleri şu şekilde:

Georgia, Güney Karolina, New Hampshire - TSİ 03.00

Ohio, Kuzey Karolina – TSİ 03.30

Florida, Michigan, Pensilvanya, Arkansas, Oklahoma, Mississippi, Alabama- TSİ 04.00

Texas, New York, Arizona, Colorado, Minnesota, Wisconsin- TSİ 05.00

Nevada, Iowa, Utah- TSİ 06.00

Washington, Oregon, Kaliforniya- TSİ 07.00

Alaska, Hawaii- TSİ 08.00

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

ETİKETLER:
ABD , seçim , Biden , Trump , Florida , Ohio ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump'ın tweetine Twitter'dan müdahale
ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçları ile ilgili yaptığı paylaşıma ...
ABD Başkanını seçiyor! Trump küplere bindi
Trump'a yakınlığıyla bilinen Fox News kanalının 11 delegesi bulunan ve ...
İşgal altındaki Karabağ'da altın yağması
Azerbaycan’ın bazı bölgeleri işgalden arındırmasıyla iki bölgede yasadışı ...
 
4 kişinin öldüğü Viyana’daki terör saldırısını IŞİD üstlendi
Viyana'da farklı noktalardan eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda ...
ABD Başkanı Trump: Kazanmak kolay, kaybetmek hiç kolay değil
Seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan mevcut ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi ...
AB'den İngiltere açıklaması
AB, İngiltere'nin ayrılık anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle gönderilen ...
 
Sokağa çıkma yasağından vazgeçildi
Koronavirüs önlemleri kapsamında ilan edilen tam gün sokağa çıkma yasağının ...
İngiltere'ye kuş gribi şoku
İngiltere'nin Kent şehrinde bir ticari tesisteki kümes hayvanlarında kuş ...
Gürcistan Başbakanı koronavirüse yakalandı
Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia’nın Covid-19 testi pozitif çıktı. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
şampiyonlar Ligi
İsrail
Recep Tayyip Erdoğan
Tedavi
PETROL
premier lig
Çankaya Köşkü
işte benim stilim