Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile geçen perşembe günü yaptığı telefon görüşmesinde bu yönde bir istekte bulunduğu bildirildi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero, haberin doğru olup olmadığı yönündeki bir soruya, ''Bu soruyu yanıtlamak istemiyorum'' yanıtını verdi.
ABD Başkanı Barack Obama'nın, ülkesinin Afganistan'a yönelik yeni stratejisini yarın gece New York West Point Askeri Akademisi'nde yapacağı konuşmayla açıklaması bekleniyor.
Beyaz Saray'a göre Obama, aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin liderini arayarak yeni stratejiye ilişkin bilgi veriyor.
Afganistan'da 3 bin 300 askeri bulunan Fransa, bu sayıyı artırmak istemediğini açıklamıştı.