Pentagon'un gizli olmayan Nisan ayı raporunda, "İran dışarıdan alacağı yardımla, 2015 yılına kadar ABD'yi de kapsam alanına alacak kıtalararası bir balistik füzeyi test etme ya da üretme kapasitesine ulaşabilir" denildi.
Raporda İran'ın nükleer silah kapasitesine ulaşma isteğinin şu anki stratejisinin bir parçası olduğu belirtildi.
ABD'NİN 150 MİLYON DOLARLIK TATBİKATI BAŞARISIZ OLMUŞTU
ABD ordusu geçen Ocak'ta İran'ın fırlattığı farzedilen bir füzeyi vurma tatbikatı düzenlemiş, Büyük Okyanus üzerinde yapılan 150 milyon dolarlık tatbikatta, Raytheon şirketi tarafından üretilen radarın çalışmamasından ötürü füzeyi vurma girişimi başarısız olmuştu.
'İRAN'A DİRENİŞÇİLERİ DESTEKLİYOR' SUÇLAMASI
Raporda İran'ın Irak ve Afganistan'daki direnişçileri desteklediği, Filistin'de Hamas'a yardım ettiği ve Lübnan'da Hizbullah'a silah sağladığı iddialarına yer verildi. (hürriyet)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...