E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trump'tan uranyum şartı: Nükleer tozu ya bize verirler ya... 

İran ile anlaşma pazarlığı sürerken İbrahim Anlaşmaları'nı raftan indiren ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'a zenginleştirilmiş uranyum çağrısı da yaptı.

26.05.2026 - 09:44
Trump tan uranyum şartı: Nükleer tozu ya bize verirler ya...

Amerika ve İran arasındaki olası anlaşmada belirsizlik devam ederken ABD Başkanı Trump, mesajlarını sosyal medya platformu Truth üzerinden iletmeyi sürdürüyor.

İran ile müzakerelerin iyi şekilde ilerlediğini söyleyen Trump, Tahran'ın elinde bulunduğu belirtilen yaklaşık 400 kilogram civarındaki zenginleştirilmiş uranyumun durumunu tekrar gündeme getirdi. ABD Başkanı, paylaşımında "Zenginleştirilmiş uranyum (nükleer toz) ya derhal ABD'ye teslim edilerek buraya getirilip imha edilecek ya da tercihen İran'ın işbirliği ve koordinasyonu içinde Atom Enerjisi Komisyonu veya eşdeğeri kurumun şahitliğinde, yerinde veya kabul edilebilir başka bir yerde imha edilecektir." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ANLAŞMALARI ÇAĞRISI

Daha önce yaptığı uzun paylaşımında müzakerelere ilişkin “ya herkes için harika bir anlaşma olacak ya da hiç anlaşma olmayacak” ifadelerini kullanan Donald Trump, savaş ihtimaline hazır olmalarına karşın kimsenin bunu istemediğini söyledi.

Geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar Pakistan, Mısır, Ürdün ve Bahreyn liderleriyle olan görüşmelere atıfta bulunan Trump, liderlere eş zamanlı olarak İbrahim Anlaşmaları'nı imzalamaları gerektiğini söylediğini de ifade etti.

İbrahim Anlaşmaları'nın bu ülkeler için harika olacağını söyleyen Trump anlaşmanın “5000 yıldır ilk kez Orta Doğu'ya gerçek güç, kuvvet ve barış getireceğini” savundu. “Suudi Arabistan ve Katar'ın derhal imzalamasıyla başlamalı ve diğer herkes de aynı yolu izlemelidir.” diyen ABD Başkanı, “eğer imzalamazlarsa, kötü niyet gösterdikleri için barış anlaşmasının parçası olmamalılar.” ifadelerini kullandı.

Trump, adı geçen birçok “büyük liderle” konuştuğunda anlaşma imzalandığı anda “İran'ın İbrahim Anlaşmaları'nın bir parçası olmasından onur duyacaklarını söylediklerini" de belirtti. ABD Başkanı, “Eğer İran benimle anlaşma imzalarsa, ABD Başkanı olarak, onların da bu eşsiz Dünya Koalisyonu'nun bir parçası olmaları benim için bir onur olacaktır.” diye yazdı.

KAYNAK: NTV

ETİKETLER:
Trump , İran
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail: 70'ten fazla hedefi vurduk
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın farklı bölgelerinde bulunan ...
İran'da internet kısıtlaması kalktı
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın internetin uluslararası erişime ...
Yıkıntıların arasında bayram alışverişi
İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve saldırıların ...
 
Trump’tan İran anlaşması için İsrail şartı
ABD Başkanı Donald Trump, İbrahim Anlaşmaları sürecinin Suudi Arabistan ...
İngiltere Savunma Bakanı’nı taşıyan uçağa elektronik saldırı iddiası
İngiltere Savunma Bakanı John Healey’yi taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetleri ...
İran Hürmüz kararını duyurdu
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Hürmüz Boğazı ile ilgili açıklamada bulundu.
 
Hükümetten tüp bebek hamlesi
İsveç’te doğurganlık oranı 1,42’ye gerileyerek 1749’dan bu yana en düşük ...
Gazze'de can kaybı artıyor
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'nde düzenlediği ...
Netanyahu: İran konusunda karar verdik
Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede İran’ın nükleer ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Gökhan Töre
MHP
Beycan ÜÇKARDEŞ
haşim kılıç
Brezilya
konuk oyuncu
Barack Obama
Maden Ocakları