Turk Time
DOLAR
48,6570 %0.06
EURO
55,8648 %-0.58
ALTIN
6644,3550 %-1.04
BIST-100
13122,58 %-5.54
PETROL
101,7900 %-3.02
BONO
41,1700 %1.88
ISTANBUL
BUGÜN
16/23°
ISTANBUL
YARIN
17/24°

Özdağ’a cumhurbaşkanına hakaret davasında hapis talebi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle hapis talep edildi.

  • Son Güncelleme:
Özdağ’a cumhurbaşkanına hakaret davasında hapis talebi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin il başkanlarıyla 19 Ocak’ta yaptığı istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri sebebiyle “cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Özdağ, avukatları ve partililer katıldı.

SAVCILIK MÜTALAASINI AÇIKLADI
Duruşmada mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, Özdağ’ın sözlerinin Cumhurbaşkanı’nın şahsiyetine yönelmiş, aşağılama ve küçük düşürme amacı taşıyan ifadeler olduğunu belirtti. Savcılık, sözlerin ölçüsüz ve siyasi eleştiriyi aşan niteliği taşıdığını ifade etti.

Mütalaada, Özdağ’ın konuşmasının topluluk önünde, aleni şekilde yapıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamındaki kişiye yönelik kişisel saldırı içerdiği vurgulandı. Savcı, bu nedenle Özdağ’ın 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ
Ümit Özdağ’ın yazılı savunmasını sunması için duruşma 24 Aralık tarihine ertelendi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz