E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'li Turan Taşkın Özer: CHP İstanbul İl Başkanlığı abluka altında 

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, CHP İstanbul Yönetimine kayyum atanmasını eleştirdi. Özer, "Kanunen aykırı buna dayalı olarak yürütülen bir kayyum süreci var. İl Başkanlığı'mızın bunu kabul etmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

10.09.2025 - 12:13
CHP li Turan Taşkın Özer: CHP İstanbul İl Başkanlığı abluka altında

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, CHP İstanbul Yönetimine kayyum atanmasını eleştirdi. Özer, "Kanunen aykırı buna dayalı olarak yürütülen bir kayyum süreci var. İl Başkanlığı'mızın bunu kabul etmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

-CHP İstanbul Yönetimine kayyum atandı. Mahkeme, Gürsel Tekin'i göreve getirdi düşünceniz nedir?

Meseleye hukuksal açıdan bakmak durumundayım. Neticede 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’yle birebir aynı konuda daha önceden yine aynı mahkemenin 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aynı adliyede aynı tedbir talebinin reddedildiğini görüyoruz.

Mahkemeler arası bir kere tedbir talepleri arasında kabul ret farkı var bu birincisi. İkincisi 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu tedbir kararında referans olarak daha önceden yine İl Başkanımız ve birkaç kişi hakkında düzenlenen iddianame içerikleri var. Hem orda ki dava dilekçesinin içeriğinde de ortaya konulan suçlamalar hep menfaat teminine ilişkin yani para verildi, iddia olarak tablet verildi, telefon verildi, işe adam alındı, hep menfaat temini şimdi burada teknik bir mesele var. Seçim kanunun 152. maddesinde tanımlamıyor. Bu suçları işleyenler, 1 yıldan 3 yıla hapis cezası alıyor. Yine aynı kanunun 180. maddesi de bu suçlarda zaman aşımı kavuşturması 6 aydır diyor,  ama savcılık suç tiplerini menfaat temini olarak tanımlanmasına rağmen siyasi partiler kanunun 112. maddesinden bu davayı açmışlar bir kere davanın açılışı yanlış, iddianamenin düzenlemesi yanlış.  O iddianamenin refarans gösterilmesi yanlış.

İL BAŞKANLIĞI'MIZIN BUNU KABUL ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Seçim kanunun 1. maddesi ne diyor Cumhurbaşkanlığı, referandum, yerel ve genel seçimlere uygulanır dolayısıyla siz seçim kanunun bir parti içi ilçe kongresine, il kongresine veya kurultaya uygulayamazsınız  ancak ona rağmen savcılık 112. madde üzerine giderek bunu uygulamış hatalı bir iddianeme düzenlemiş,  bu hatalı iddianame referans gösterilerek  daha önce başka bir mahkeme tarafında reddedilen tedbir talebine  bu sefer 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul kararı verilmiş  birde 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir  kararını verirken buda aslında kanunen kanuna uygun olmayan kanunen aykırı buna dayalı olarak yürütülen bir kayyum süreci var biliyorsunuz dolayısıyla İl Başkanlığı'mızın bunu kabul etmesi mümkün değil.

Hukuka aykırı bir durum var ama tüm bunlara rağmen anılan kişi Merkez Yürütme Kurulu  tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak kesin ihraç işlemiyle sevk edilmiş dolayısıyla üyelikten doğan bütün haklarıda ortadan kalmış  bunu kabul etmemiz mümkün değildi.  Ancak anılan kişi beş bin polisle geldi burda bu meseleleri yaşadık. Gaz sıktılar devamında birinci kata çıktılar, ikinci kata çıktılar  ama  üçüncü katta bulunan İl Başkanlığı'mızın katına,  makam katına gelmediler. 

Şimdi buraya geldiklerinde dediler ki biz bu tedbir kararı icra yoluyla icra ediyoruz. Yani buraya bir icra memuru geldi kararı icare etmek üzere kararı icra edecekken mahkeme tedbir talebine ilişkin uygunluk kararı yoktu. Burda önümüzde yazdı sen bunu yazamazsın mührün yok dedik geri gitti. Eksiklerini tamamladı bir daha geri geldiler üçlü bir heyet olarak tutanaklarını tuttular işlemlerini yaptılar kararı icra ettiler ondan sonra bu icra memurları burdan gitti.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ABLUKA ALTINDA

İcra memurlarının il binasından çıktığı bir ortamda artık polisin burda durmaması lazım bu konuyuda Genel Başkan Yardımcımız Örgütlerden Sorumlu  Ensar Aytekin Vali beye ilettiler. İcra memurlarının çıktığı bir yerde icra işleminin bittiği bir yerde artık polisin durmaması lazım ama bakıyoruz 3. kat haricinde çatı katı da dahil olmak üzere ve bütün İl Başkanlığı binası polisle dolu hala bir abluka var,  giriş çıkış kısıtlı. Diyeceklerim bu kadar teşekkür ediyorum.

HİLAL BÜYÜKKAYA/ TURKTİME

ETİKETLER:
Turan Taşkın Özer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beykoz Belediyesi’nde istifa depremi!
Beykoz Belediyesi’nde CHP’de istifa dalgası yaşanıyor. Dün akşam Belediye ...
İmamoğlu’ndan özelleştirme tepkisi!
Ekrem İmamoğlu, Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve en az dokuz ...
Gürsel Tekin il kongresinde oy kullanamayacak
Yüksek Seçim Kurulu, Gürsel Tekin ile il yönetiminin olağanüstü kongrede ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Katar’daki Hamas müzakere heyetini hedef ...
CHP lideri Özel: CHP Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetecek
CHP'nin 102'inci yıl dönümü programlarının kapanış etkinliğinde Genel ...
YSK'dan CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi kararı!
YSK, CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi'nin yapılabileceğine ve Kongre ...
 
Özgür Çelik'ten miting mesajı
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbulluları yarın Kadıköy İskele ...
Özgür Özel Taksim'den seslendi: Teslim olmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim'de çelenk bırakma törenine katıldı. ...
Erdoğan ve İmamoğlu uzlaşamadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ekrem İmamoğlu hakkında açtığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
rusya
tff
moskova
Afganistan
konuk oyuncu
çin
özgecanın katilleri
savcı