TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, muhalefetin ara seçim talebine yanıt verdi.
"ARA SEÇİM OLABİLİR"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ara seçim talebi) Kimin hangi kurallar çerçevesinde hareket edeceği Anayasa'da bellidir. Anayasa'da şartlar ve milletvekilleri istifalarına ilişkin maddeler çok açıktır. Anayasa ve İç Tüzük’e baktığımızda görev Mecliste’dir. Anayasa’daki şartlar yerine geldiğinde ara seçim olabilir ancak bunun kararını TBMM Genel Kurulu verecektir."

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ
Terörsüz Türkiye sürecine yönelik de konuşan Kurtulmuş, "Arzu ederiz ki bu süreç en kısa sürede tamamlanır. Siyaset bu kadar büyük bir sorumluluğu üzerine almış ve bu görevi de başarılı bir şekilde gerçekleştirmişken, örgütün de kendi sorumluluklarını yerine getirmesi ve silahları bırakma sürecini hızlandırılması en temel beklentimizdir." dedi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |