Turk Time
DOLAR
47,5474 %0.03
EURO
54,8421 %0.18
ALTIN
6260,9420 %1.03
BIST-100
13687,93 %2.07
PETROL
78,7700 %-5.12
BONO
41,4100 %-0.79
ISTANBUL
BUGÜN
23/30°
ISTANBUL
YARIN
24/29°

İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 50'yi aştı

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan baraj rezervlerinde, kış aylarındaki yağışların etkisi Mart ayı sonu itibarıyla net bir şekilde hissedilmeye başlandı.

  • Son Güncelleme:
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 50'yi aştı

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan baraj rezervlerinde, kış aylarındaki yağışların etkisi Mart ayı sonu itibarıyla net bir şekilde hissedilmeye başlandı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından paylaşılan 26 Mart tarihli verilere göre, kentin barajlarındaki ortalama doluluk oranı yüzde 53.12 seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz yılın son aylarını kapsayan kasım ve aralık döneminde yaşanan kuraklık, İstanbul’un su rezervlerini kritik seviyelere indirmişti. İSKİ verileri, o dönemde baraj doluluk oranlarının yüzde 20’nin altına kadar gerilediğini gösteriyordu.

Yılın ilk ayı olan 12 Ocak tarihinde yüzde 22.01 olarak kayıtlara geçen doluluk oranı, aradan geçen yaklaşık iki buçuk aylık süreçte gelen yağışlarla birlikte iki katından fazla artış göstererek bugünkü yüzde 53.12 seviyesine taşındı.

BARAJLAR ARASINDAKİ KESKİN FARKLILIK
İstanbul’un farklı bölgelerinde bulunan barajlar arasında doluluk oranları açısından ciddi bir makas aralığı gözlemleniyor. Güncel verilere göre en yüksek su seviyesine ulaşan tesis yüzde 92.37 ile Elmalı Barajı olurken, onu yüzde 91.04 doluluk oranıyla Istrancalar takip ediyor.

Öte yandan, bazı barajlardaki su seviyeleri hala ortalamanın altında seyrediyor. Kentin en düşük su rezervine sahip noktası yüzde 29.19 ile Pabuçdere Barajı olarak belirlenirken, Sazlıdere (yüzde 33.07), Büyükçekmece (yüzde 38.61) ve Terkos (yüzde 38.72) barajları da düşük doluluk oranlarıyla dikkat çekiyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz