E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hasbi Dede hakkındaki iddianame kabul edildi 

Giresun'da 'çocuğa karşı cinsel taciz' suçlamasıyla tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkındaki iddianame kabul edildi.

3.03.2026 - 03:00
Hasbi Dede hakkındaki iddianame kabul edildi

Giresun’un Görele ilçesinde "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlamasıyla tutuklanan ve ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Hasbi Dede hakkındaki hukuki süreçte yeni bir aşamaya geçildi. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Görele 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan incelemeler neticesinde kabul edildi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Kabul edilen iddianamede, sanık Hasbi Dede hakkında yöneltilen suçlamalar ve talep edilen ceza miktarı netleşti. Savcılık, Dede’nin "çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan alt sınırdan başlayarak 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkemenin iddianameyi onaylamasıyla birlikte yargılama takvimi de belirlendi; Hasbi Dede’nin hakim karşısına çıkacağı ilk duruşma 12 Mart tarihinde görülecek.

ADLİ SÜREÇ VE TUTUKLANMA AŞAMASI
Olayın geçmişine bakıldığında süreç, son Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Görele Belediye Başkanı seçilen Hasbi Dede hakkında yapılan bir şikayetle başladı.

ADLİ KONTROL KARARI: Soruşturmanın ilk aşamasında ifadeye çağrılan Dede hakkında başlangıçta "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

TUTUKLAMA KARARI: Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu karara itiraz etmesi üzerine süreç hız kazandı. 10 Şubat tarihinde yeniden ifadeye çağrılan Dede, nöbetçi hakimlikçe "çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKANLIK TARAFINDAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Yargı sürecindeki bu gelişmelerin ardından idari bir tasarrufta bulunuldu. İçişleri Bakanlığı, hakkında tutuklama kararı verilen Hasbi Dede'yi, Anayasa ve Belediye Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 12 Şubat tarihinde Görele Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırdı.

12 Mart'ta başlayacak olan davada, elektronik haberleşme araçları üzerinden işlendiği iddia edilen cinsel taciz suçlamasına dair deliller ve tanık beyanları mahkeme heyeti tarafından değerlendirilecek.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEM Parti heyetinden Demirtaş ziyareti
DEM Parti'nin İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Edirne ...
Süleyman Soylu: Hayal denilen projeler yapıldı
AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Fransa’da düzenlenen Uluslararası ...
Tanju Özcan adliyeye sevk edildi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dahil gözaltına alınan 13 kişi sabah ...
 
Erdoğan'dan İran diplomasisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırıları sonrası ...
İçişleri'nde sınır güvenliği toplantısı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi başkanlığında düzenlenen Sınır Güvenliği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamaney için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İsrail’in saldırıları sonucu ...
 
Erdoğan Prens Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed ...
Bakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon ...
Ankara alarmda: Yurt dışındaki vatandaşlar için 7/24 acil hat
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Vladimir Putin
Haber
Güney Kore
Kobani
IŞİD
İsveç
uzaktan çalışma
Çaykur Rizespor