Turk Time
DOLAR
49,2705 ▲ %0.03
EURO
55,2972 ▼ %-0.18
ALTIN
6644,7770 ▲ %1.51
BIST-100
12265,98 ▲ %0.43
PETROL
102,8700 ▲ %0.3
BONO
39,5900 ▼ %-0.4
ISTANBUL
BUGÜN
15/25°
ISTANBUL
YARIN
17/26°

Erbakan: “Mekke Anlaşması İsrail’e koruma kalkanı olarak kullanılamaz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Mekke Savunma İşbirliği Anlaşması”na ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, Türkiye ve Pakistan’ı bir araya getiren anlaşmanın Müslüman bir ülkeye saldırının aracı olarak kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

  • Son Güncelleme:
Erbakan: “Mekke Anlaşması İsrail’e koruma kalkanı olarak kullanılamaz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Savunma İşbirliği Anlaşması'na ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Anlaşmanın İsrail'e koruma sağlamak amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirten Erbakan, Türkiye'nin Yemen'e yönelik olası askeri girişimlerde yer almaması çağrısında bulundu.

"MEKKE ANLAŞMASI İSRAİL'E KORUMA KALKANI OLARAK KULLANILAMAZ"

Üç ülke arasında oluşturulan savunma iş birliğinin amaçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, anlaşmanın Müslüman bir ülkeye karşı kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Erbakan, "Mekke Savunma İşbirliği Anlaşması İsrail'e koruma kalkanı olarak kullanılamaz!" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan, Türkiye ve Pakistan'ı bir araya getiren 'Mekke Anlaşması' her ne sebeple olursa olsun, halkı Müslüman bir ülkeye saldırının aracı olarak kullanılmamalıdır."

"İLK HEDEF GAZZE'Yİ İŞGALDEN KURTARMAK OLMALI"

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında kurulacak askeri ve ekonomik iş birliğinin önceliklerine de değinen Erbakan, üç ülkenin ortak hareket etmesi durumunda hedefin Gazze ve Kudüs olması gerektiğini savundu.

Erbakan, "Üç büyük Müslüman ekonomik ve askerî güç TEK YUMRUK olacaksa, ilk hedefi Gazze'yi işgalden kurtarmak, ikinci hedefi Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs'ü özgürleştirmek olmalıdır" dedi.

"MEHMETÇİĞİMİZİN CANINI TEHLİKEYE ATAMAZ"

Türkiye'nin İsrail'i korumaya yönelik herhangi bir askeri girişimin parçası olmaması gerektiğini belirten Erbakan, özellikle Yemen'e ilişkin gelişmelere dikkat çekti.

Erbakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, hangi zeminde hangi ülkelerle birlikte olursa olsun, İsrail'e kalkan olamaz. Terörist İsrail'in Yemen saldırılarından korunması için kahraman Mehmetçiğimizin canını tehlikeye atamaz, tarihten gelen misyonuna aykırı davranamaz."

"MECLİS'TE DE SOKAKTA DA SONUNA KADAR KARŞI DURACAĞIZ"

Mekke Anlaşması'nın TBMM'ye getirileceğine yönelik açıklamaları da değerlendiren Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin anlaşmanın onaylanmasına karşı çıkacağını duyurdu.

Erbakan, iktidara ve kamuoyuna seslenerek şunları söyledi:

"İktidar yetkililerinin Meclis'e geleceğini açıkladıkları Mekke Anlaşması'na Meclis'te de sokakta da sonuna kadar karşı duracağımızı, onaylanmasına razı olmayacağımızı bildiriyor ve aziz milletimizin teyakkuzda olmasını istiyoruz."

ANLAŞMANIN D-8 ÜLKELERİNE GENİŞLETİLMESİNİ ÖNERDİ

Erbakan, anlaşmanın mevcut üç ülkeyle sınırlı kalmaması ve D-8 ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Savunma iş birliğinin çatışmalardan etkilenen Müslüman toplumların korunmasına hizmet etmesi gerektiğini belirten Erbakan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"'Mekke Anlaşması'nın D-8 ülkelerinin katılımıyla genişletilmesini, mazlum ve mağdur gönül coğrafyalarımız için gerçek bir koruma kalkanına dönüştürülmesini öneriyoruz."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz