Turk Time
DOLAR
47,5952 %0.06
EURO
55,0443 %0.06
ALTIN
6552,1390 %0.86
BIST-100
13772,86 %0.51
PETROL
79,1500 %0.32
BONO
41,5400 %0.31
ISTANBUL
BUGÜN
25/33°
ISTANBUL
YARIN
24/31°

DSÖ'den kritik uyarı: Marburg virüsü nedeniyle 8 kişi öldü

Tanzanya'da Marburg virüsü nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. DSÖ, salgının ülkenin yanı sıra bölgede de yayılabileceği konusunda uyardı.

  • Son Güncelleme:
DSÖ'den kritik uyarı: Marburg virüsü nedeniyle 8 kişi öldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Tanzanya'da Marburg virüsü nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Salgının ülke ve bölgede daha fazla yayılabileceği uyarısını yapan DSÖ, salgın hakkında üye ülkelerin bilgilendirildiğini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gelecek günlerde vakaların artabileceği uyarısında bulundu. Ghebreyesus, “Hastalık gözetimi geliştikçe önümüzdeki günlerde daha fazla vaka bekliyoruz. DSÖ, Tanzanya hükümetine ve etkilenen topluluklara tam yardımını sundu.” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, 8 ölümün yanı sıra 1 vakayı daha bildiklerini, hastalığın gözetimi arttıkça daha fazla vaka öngördüklerini aktardı.

Tanzanya'ya komşu ülkelerin teyakkuzda ve potansiyel vakalara karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, risk altında olan ülkelere, Tanzanya ile seyahat ve ticareti kısıtlamalarını önerdi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz