E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

81 ilin atık yönetim durumu analiz edildi 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2025- 2035 yıllarını kapsayan Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi ve Planı’nı açıkladı.

17.10.2025 - 10:14
81 ilin atık yönetim durumu analiz edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un onayıyla Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi ve Planı (2025-2035) hazırlandı.

Türkiye’nin atık yönetimi strateji ve politikalarını geliştirmek amacıyla hazırlanan plan, sınırlı miktardaki kaynakların verimli kullanılması, atık üretiminin azaltılması, oluşan atıkların yeniden kullanımı, geri dönüşüm ve geri kazanım süreçlerine dahil edilmesi ile geri kazanımı mümkün olmayan atıkların uygun yöntemlerle bertaraf edilmesine yönelik prensipleri içeriyor. Plan, ülkemizin atık yönetiminde uluslararası standartlarla uyumlu, sürdürülebilir ve güçlü bir gelecek inşa etmenin temelini oluşturuyor.

Planın detaylarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sıfır Atık prensibine odaklanan, kaynaklarını koruyan, atıklarını dönüştüren, daha yaşanabilir bir gelecek hedefiyle ülkemizin kısa, orta ve uzun vadede hayata geçireceği ‘2025 - 2035 Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi ve Planı’nı hazırladık” mesajını verdi.

BÖLGELERİN COĞRAFİ KOŞULLARI VE DEMOGRAFİK YAPISI İNCELENDİ

Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi ve Planı kapsamında, ilk olarak atık türleri ve yönetimine dair mevcut durum tespiti yapılarak saha çalışmaları gerçekleştirildi. Hedeflere ulaşılabilmesi amacıyla, elde edilen veriler baz alınarak, coğrafi koşullar, atık karakterizasyonu, demografik durum ve ekonomik araçlar göz önünde bulundurularak 2035 yılına kadar planlama stratejileri oluşturuldu. Her bir bölgedeki tesis tipi, seçilecek teknolojiler ve atık potansiyeli analiz edildi. 2035 yılına kadar belediye atıkları, geri kazanılabilir atıklar, tıbbi atıklar, tehlikeli atıklar, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıkları miktarları için modelleme yapıldı.

DÜZENSİZ DÖKÜM SAHALARINA ATIK KABULÜ SONLANDIRILACAK

Atık Yönetim Stratejileri, kısa, orta ve uzun vadede projelendirildi. Kısa vadede; yıl sonuna kadar Sıfır Atık yönetim sisteminin ülke genelinde yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecek. Orta vadede yapılacak çalışmalarda, 2028 yılı sonuna kadar atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılmasına yönelik çalışmalara başlanılacak. Düzensiz döküm sahalarına atık kabulü sonlandırılacak. Uzun vadede ise 2035 yılında belediye atığının en az yüzde 60’ının geri kazanılması, atık yönetiminde ekonomik araçların geliştirilmesi sağlanacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ile Libya arasında iki anlaşma
Türkiye ve Libya arasında müteahhitlik alacakları ve yeni dönem projeleri ...
Altın en iyi haftasında: Çeyrek altın 10 bin TL'yi geçti
Altın fiyatları haftanın son işlem gününde rekor kırdı. Kapalıçarşı’daki ...
AJet'ten yeni uçuş rotası
Yurt dışı uçuş ağını genişletmeye devam eden AJet, Avrupa'nın önemli şehirlerinden ...
 
Altın yine yükselişte
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) ...
Mango'ya siber saldırı
Mango, siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin ele geçirildiğini duyurdu.
Merkez Bankası rezervleri açıklandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 10 Ekim haftasında ...
 
Sahte e-imza olayına inceleme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu, ...
2025 yılının en sorunsuz 10 otomobili
Otomobillerin sorunsuzluğu ile ilgili kullanıcılardan gelen verilerin ...
2026 bütçe büyüklüğü belli oldu: En büyük pay eğitime ayrıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2026 yılı Bütçe Kanunu teklifini ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
fransa
Türkmenistan
PETROL
Afganistan
Kırgızistan
haberler
Ferit Şahenk
EURO2016