İzmir’de kalp krizi geçirip 35 dakika boyunca kalbi duran 49 yaşındaki İlker Hamurişçi, uygulanan özel soğutma tedavisi sayesinde beyin hasarı olmadan hayata döndü. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedaviyle, vücut ısısı kontrollü biçimde düşürülen hasta, kısa sürede sağlığına kavuştu.
KALBİ 35 DAKİKA DURDU
Torbalı’da yaşayan İlker Hamurişçi, 29 Ekim’de şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle Torbalı Devlet Hastanesi’ne başvurdu.
Kalp krizi geçirdiği belirlenen Hamurişçi’ye 35 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Tüm müdahalelere rağmen hayati tehlikesi devam eden hasta, SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Burada yapılan “hipotermi” yani soğutma tedavisiyle vücut sıcaklığı birkaç derece düşürüldü, beyin hücreleri oksijensizliğe karşı korundu. Hamurişçi, kısa sürede hayati fonksiyonlarını kazandı ve bilinci tamamen açıldı.
“BİR MUCİZE OLDU”
Kendini yeniden hayatta bulduğunu söyleyen İlker Hamurişçi, yaşadığı duruma hâlâ inanamadığını belirtti:
“Hiçbir şey hatırlamıyorum. Sadece sırtımın ağrıdığını söylemişim, sonra kalp krizi geçirmişim. Dört beş gün hayatımdan silinmiş. Doktorlar olmasa şu an burada olmazdım. Allah hepsinden razı olsun.”
Hamurişçi’nin teyzesi Serap İpek de duygularını “İki hafta içinde hem büyük bir korku hem büyük bir sevinç yaşadık. İlker’i kaybetmekten korktuk ama doktorlarımız onu bize geri verdi. Bu tam anlamıyla bir mucize” sözleriyle anlattı.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...