İstanbul’da dün intihar saldırısının ardından polisin yaptığı araştırmada, 2013 yılında Gaziantep’teki evinden ayrılan ve ailesi ‘kayıp’ başvurusu yapınca IŞİD ile bağlantısı olduğu değerlendirilen Mehmet Öztürk’ün bölgede bulunduğu telefon sinyalinden saptandı.
Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, hemen Mehmet Öztürk’ün, Gaziantep’te yaşayan babası Nahsen Öztürk’ten kıl, kan ve tükürük örnekleri aldı. DNA eşleştirmesi sonucu intihar saldırısını gerçekleştiren ‘canlı bomba’ teröristin Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.
AİLE FERTLERİ GÖZALTINA ALINDI Gaziantep’te başlatılan operasyonda, ‘canlı bomba’ Mehmet Öztürk’ün babası Nahsen, annesi Fatma, kardeşleri 22 yaşındaki Gökhan ve 18 yaşından küçük olan Y.Ö. gözaltına aldı. Sabah saatlerinde polis canlı bombanın annesi Fatma ile en küçük kardeşi Y.Ö.’yü serbest bıraktı. Fatma Öztürk ve oğlu Y., serbest kaldıktan sonra evlerine değil, bir yakınlarının yanına gitti. Açık Lise’ye devam ettiği belirtilen Y.Ö.’nün bugün sınavının olduğu kaydedildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan Nahsen Öztürk ve oğlu Gökhan’ın sorgusu devam ediyor.
20 SENE ÖNCE TAŞINMIŞLAR Merkez ilçe Şehitkamil’e bağlı İncesu Köyü nüfusuna kayıtlı olan ancak 20 yılı aşkın süre önce kent merkezine yerleşen Öztürk ailesi, 10 Ocak 2015 günü Özgürlük Mahallesi’ne taşındı. Bir yılı aşkın süredir Öztürk ailesi ile aynı mahallede oturan komşuları ise polislerin gelmesi ve ardından ‘canlı bomba’ eylemini gerçekleştiren kişinin, bu ailenin hiç görmedikleri oğlu Mehmet Öztürk olduğunu öğrenince şoke oldu.
Komşuları, fabrika işçisi olduğu belirtilen Nahsen Öztürk’ün kendilerine inşaatlarda kalıp ustalığı yapıp, demir bağladığını söylediğini, oğullarından halen kendisiyle birlikte gözaltında olan Gökhan’ın pazarcılık yaptığını ifade etti.
“KENDİ HALİNDE VE SESSİZ BİRİSİ” Kendi halinde ve sessiz olarak bildikleri Nahsen Öztürk’ün kimseyle iletişim kurmadığını anlatan komşuları, “Sadece yolda karşılaşınca selam verirdi. Onun ötesinde kimse ne olduğunu bilmiyor. 3 oğulları olduğu, birinin İstanbul’da çalıştığını söyleniyordu. Onun İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba olduğunu öğrenince şoke olduk” dedi.
BİR AY ÖNCE ZİYARETE GELMİŞ Mahalledeki bir komşuları ise İstanbul’da ayakkabı imalatında çalıştığını söylediği ‘canlı bomba’ Mehmet Öztürk’ün bir ay önce ailesini ziyaret edip birkaç saat kaldıktan sonra ayrıldığını, ailenin en küçük çocuğu Y.’nin de bir süre onun yanında kaldığını ileri sürdü.
Komşuları babasıyla gözaltında olan ve pazarcılık yaptığı söylenen 22 yaşındaki Gökhan Öztürk’ün de kimseyle temasının olmadığıNI, sadece eve otomobiliyle gelip giderken gördüklerini anlattı.
EVİN BALKONUNDA BAYRAK Öztürk ailesinin yaşadığı altında işyeri bulunan 3 katlı binanın ikinci katındaki evlerinin balkonunda özensiz konulan bayrak dikkati çekti. Komşuları hiçbir ziyaretçileri olmayan ailenin balkonundaki Türk bayrağının ise aylardır durduğunu ifade etti.