Turk Time
DOLAR
48,4599 %0.06
EURO
56,3753 %0.08
ALTIN
6856,9450 %-0.05
BIST-100
14151,59 %0
PETROL
96,6900 %0.97
BONO
39,5700 %0
ISTANBUL
BUGÜN
18/25°
ISTANBUL
YARIN
21/26°
VİDEO GALERİ

Fenerbahçe stadının yanında inşaat çöktü

VİDEO2743 izlenme20 Nisan 2026 Pazartesi

Fenerbahçe Chobani Stadyumu'nun hemen yan tarafında devam eden bir inşaat çalışması sırasında istinat duvarı çöktü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, stadyum çevresindeki yollar güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

İNŞAAT ALANINDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Stadyumun bitişiğinde yer alan ve derin temel kazısı yapılan inşaat alanında, henüz belirlenemeyen bir nedenle toprak kayması meydana geldi. Kayma ile birlikte alanı çevreleyen dev istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, enkaz altında kalan birinin olup olmadığını tespit etmek için dinleme ve arama çalışmalarına başladı.

STADYUM VE ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Çökmenin yaşandığı noktanın stadyuma yakınlığı nedeniyle, stadyum yapısının etkilenip etkilenmediği mühendisler tarafından incelemeye alındı. Çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltılırken, AFAD ekipleri de alanda zemin etüdü başlattı. İnşaat firması yetkililerinin ifadesine başvurulurken, olay yerinde geniş güvenlik kordonu oluşturuldu.

TRAFİK VE YAYA GEÇİŞİNE KISITLAMA

Olay nedeniyle stadyuma çıkan ara sokaklar ve ana güzergahlar geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, dolgu ve güçlendirme çalışmaları tamamlanana kadar bölgeye girişlerin kısıtlı kalacağını bildirdi. İlk belirlemelere göre olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın boyutu ve çökmenin kesin nedeni bilirkişi raporunun ardından netlik kazanacak.