Turk Time
DOLAR
47,5217 %0.2
EURO
54,7606 %-0.04
ALTIN
6184,2080 %-1.17
BIST-100
13458,10 %1.24
PETROL
87,2000 %0.33
BONO
42,0500 %0.12
ISTANBUL
BUGÜN
22/27°
ISTANBUL
YARIN
22/28°
VİDEO GALERİ

Bakan Kurum: Yeniden başlama hikayesi

VİDEO3556 izlenme7 Ekim 2025 Salı

6 Şubat depremlerinin ardından kaldıkları çadır önünde gözyaşlarıyla “Allah devletimize zeval vermesin” diyen Kahramanmaraşlı Hatice Koyunlu, bugün yeni köy evinde yeniden hayata tutunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tevekkeli Mahallesi’nde inşa edilen evine yerleşen Koyunlu çifti, devlet desteğiyle yeniden hayvancılığa başladı.

Bakan Murat Kurum, Koyunlu ailesinin yeni yuvalarına kavuştuğu anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bir yeniden başlama hikayesiydi bu... Biz taş üstüne taş değil, umut üstüne hayat inşa ettiğimizi biliyorduk ama bu kadar güzeline vesile olduğumuzu tahmin etmiyorduk” notuyla paylaştı. Kurum, “Böyle yüzlerce sevinç için sözümüzü tamamlamaya çok az kaldı” ifadelerini kullandı.

Yeni evinin kapısını açarken “Bir baktım ki 19 numara, dünya benim oldu” diyen Mehmet Koyunlu, “Allah devletimize zeval vermesin, Murat Kurum buraya gelsin koç keseceğim” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi. Eşi Hatice Koyunlu ise, “O depremler bizi mahvetti ama sonunda kaderimizde gün görmek de varmış” diyerek devletin kendilerine uzattığı yardım eliyle yeniden huzura kavuştuklarını söyledi.