Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yarın Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacak.
Ziyareti, İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından duyurdu.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 19 Kasım 2025 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Ankara'da gerçekleştirilecek görüşmelerde, stratejik ortağımız Ukrayna'yla ikili gündemimizdeki konuların yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşına dair güncel gelişmeler ile İstanbul Süreci başta olmak üzere ateşkesin tesisi ve kalıcı çözüme yönelik çabaların ele alınması öngörülmektedir" ifadelerini kullandı.

KREMLİN: GÖRÜŞMELERDE BULUNMAYACAĞIZ
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın yarın Türkiye’de yapılacak görüşmelerde bulunmayacağını söyledi.
Ukrayna’dan müzakereleri yeniden başlatmaya dair hiçbir işaret gelmediğini söyleyen Peskov, “Hayır, Rus temsilciler yarın Türkiye’de olmayacak. Şu ana kadar bu temaslar, Rusya’nın katılımı olmadan gerçekleştirildi. İstanbul görüşmelerinin içeriği hakkında bilgi bekliyoruz” dedi.
Rusya’nın barış girişimlerine Ukrayna'nın karşılık vermediğini iddia eden Peskov, “Hayır, şu ana kadar Kiev’den herhangi bir bilgi almadık. Görünüşe göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yarın İstanbul’da gerçekleşecek görüşmelere atıfta bulunuyordu” ifadelerini kullandı.
Görüşmelerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un da yer alabileceğini söyleyen Peskov, Kremlin’in bu görüşmelerin sonuçlarını bekleyeceğini ifade etti.
"RUS TARAFINI BİLGİLENDİRMEYİ GEREKLİ GÖRÜRSE..."
Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Witkoff veya Türk temsilcilerle temas kurmayı planlayıp planlamadığına ilişkin kendisine yöneltilen soruyu “Bahsettiğiniz kişilerden herhangi biri Rus tarafını bilgilendirmeyi gerekli görürse, elbette Başkan Putin görüşmeye açık olacaktır” şeklinde yanıtladı.
Peskov ayrıca, şu anki aşamada Putin’in Witkoff veya Türk yetkililerle planlanmış bir görüşmesi olmadığını da vurgulayarak, “Bununla ilgili somut bir plan yok” dedi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...