E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yusuf Halaçoğlu… Çünkü… 

Sevan Nişanyan’a sadece tarih değil insanlık ve beyefendilik dersi verdiği için…

10.03.2010 - 12:38
Yusuf Halaçoğlu… Çünkü…

Türk Tarih Kurumu başkanlığından ayrıldıktan sonra bilimsel çalışmalarına dönmüş ve zaman zaman verdiği röportajların dışında pek ortalarda görünmüyordu. Ancak gündem Sözde Ermeni Soykırımı meselesi olunca bu konudaki en yetkin isimlerden biriydi ve söyleyecek sözleri vardı. Ancak talihsizlik şu ki, o sözleri kavgaya adanmış kin dolu bir isim karşısında söylemek zorunda kaldı.

 

Ermeni yazar Sevan Nişanyan ile Teke Tek’te karşı karşıya geldi Prof. Halaçoğlu. Yine belgeleri konuşturdu, yine Ermenilerin iddialarını ispatlama girişimlerinden nasıl kaçındığını anlattı, yine soykırım yalanının arkasında neler yattığını ispatladı.

 

Ancak bunlar Halaçoğlu’nun zaten bildik faaliyetleri. Yıllardır bu işi en iyi şekilde yapıyor. Ama o programda Halaçoğlu ile ilgili bir şey daha öğrendik. Nasıl beyefendi, nasıl sabırlı olduğunu…

 

Çünkü Nişanyan Halaçoğlu’nun her sözüne “Yalancısınız” diye karşılık verdi, ağzını her açışında hakaretle karşılık verdi, sürekli sözünü kesti, kışkırtmaya çalıştı. Ancak Halaçoğlu Nişanyan’a sadece tarih dersi değil, o gece insanlık, adamlık, beyefendilik dersi de verdi. Hiçbir kavga yemini yemedi, hiçbir hakaretine aynıyla karşılık vermedi, Nişanyan sesini yükselttikçe o duruşunu bozmadı.

 

Ve Halaçoğlu bir kez daha kazandı.

YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
SEYMEN BEYİ 17 Mart 2010 Çarşamba 19:02

İnsanlar kendilerini kandırmakta serbestler ama başkalarını kandırmaya çalışıp takiye yapıyorsa en zavallı zibidilerdir. Çakalın doğası bellidir iki ayaklı vampirler kan emerler.. Dinler tüm insanlığa indirilmiş olsa senden önce içinden peygamber çıkmamış bir kavme yollandı denir mi? Apaaçık arapça diye onlarca kez vurgu yapılır mı? Türklerin veya Çinlilerin dili aslında arapçamıdır? İbrahim Sûresi 4 - Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah’ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Yorumu oyla      18      11  
zerdani 17 Mart 2010 Çarşamba 01:23

Bu adamı nasıl da kazanan yapıyorsunuz? Bir insan sadece bir taştışmadaki(ki tartışılır) başarısıyla kazanan olsa, bu sayfayı günde 10 kez değiştirmeniz gerekmez mi? Bu köşedekilerin genelinin kafatasçı olmaları bir tesadüf mü? Sizin gibi başarılı bir siteden daha rasyonel seçimler bekliyoruz.

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-3 16 Mart 2010 Salı 20:05

Tabiî ki Ermenistan da, Osmanlının devamı biz T.C. Vatandaşları da atalarımızın bu yaptıkları ile gurur duyacak ve onları tamamıyla savunabilecek durumda değiliz… İki tarafın da (kötü amaçlı ya da bilgisiz bilinçsiz grupların tahriklerine kapılmadan) bu yaraları deşmeyi bırakıp unutarak, belki de karşılıklı özür dileyerek el sıkışabilmeleridir halkların arzu ettiği... Böylece biri diğerine baskın çıkmaya çabalama yerine, dünyaya bir insanlık dersi verip asrın kazananı olabilirler??!!..

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-2 16 Mart 2010 Salı 20:05

Ekmek yediği ve vatandaşı olduğu milleti kalleşçe arkadan vurup olayların başlamasına sebebiyet veren ırkdaşları adına Ermeniler de; müdahale sınırını aşarak Anadolu’daki tüm Ermenileri sürüp ülkeden dışarı atan Osmanlı da, olan bitenden aynı derecede sorumludur bence… Evet, Osmanlının amacı kesinlikle Ermeni soyunu yok etmek olmadı... Anadolu’daki İsyancıları ve destekçilerini cezalandırıp, kalanı da güvenilmez sayarak ülkeden ayrılmaya zorladı… İstanbul’daki vatanına milletine sadık Ermenilerin kılına bile dokunmadı…

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-1 16 Mart 2010 Salı 20:04

Şurada ilgisiz “ecüş becüş” tartışmalar yerine konunun özüne ilişkin yorumlar görmeyi isterdim doğrusu… Neyse… Adına ne derseniz deyin, İster soykırım ister meşru müdafaa ile suçluların katli ve kalan herkesin ellerinde ne varsa alınıp sürgün (tehcir) edilmeleri… Burada önemli olan 1915 de Ermeni isyancıları ile isyancı olmayan kalanı ayırt edilmeden, aileleri beraberinde Anadolu’daki tüm Ermenilere Osmanlının yaptıklarıdır… Bunları bütünüyle hiç bir Türk Vatandaşının ve de inançlı insanın tasvip edeceğini sanmıyorum...

Yorumu oyla      18      11  
TOTEM 16 Mart 2010 Salı 15:32

Burada islama saldırma yolu olarak islamın türkleri dışladığı savına sığınan zavallı çakallara gülüyorum sadece.dinler tüm insanlar için yollanmıştır.sizler allahın kendi yarattığı kullar arasında ayırım yapacağınımı düşünüyorsunuz?islam arapların dinimi yani?allah sadece araplara özel dinmi yollamış:))ve türkleri katledinmi demiş?kendi yarattığı kullara hakaretmi etmiş:)sizler cidden çok zavallı insanlarsınızn size sadece acıyorum.ne mantık var sizde nede bir sıkımlık zeka..

Yorumu oyla      18      10  
teyze 15 Mart 2010 Pazartesi 00:53

Seymen Beyi Hadisin aslı şudur: HZ MUHAMMED Araplara derki;Türklerle asla savaşmayın onlarla yapacağınız hiç bir savaşı kazanamayacaksınız Hasan Beyin yazdığı gibi Moğolları Türk kabul birileri Yecüc Mecüc demiştir.Dedikleriyle kalmıştır bazı saflar veya işine gelenlerde bunu Kuranı Kerimin gerçeği gibi kullanıyor.Olay bu.Türkler Yecüc ve Mecüc gibi hiç bir zaman olmadılar.Tevrata göre bunlar İsrail düşmanlarıdır,İncilde daha başka anlatılır Türklerle alakası yok.

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 14 Mart 2010 Pazar 22:44

Gerçekten de soy kırım; esas olarak “(kendilerinden devletin bütünlüğüne karşı silahlı bir kalkışma ya da tehdit bulunmamasına rağmen) bir grubun “sırf” ırk, din, dil veya etnik farklılığından dolayı kabul görmediği için devletçe katledilmesi ya da o ülkede yaşama ve çoğalma koşullarının ortadan kaldırılması suretiyle soyunun neslinin yok edilmesi” eylemleri şeklinde tanımlanmalıdır. Bu tanıma karşılık düşen örnek de Almanya’da Nazilerinin Yahudiler için uyguladıklarıdır. Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi tanımı da bu şekilde anlaşılmalı ya da bu anlama gelecek şekilde düzeltilmelidir.

Yorumu oyla      18      10  
Cingöz 14 Mart 2010 Pazar 22:34

Kuranda Araplarla ilgili geçen ayetleri bilseniz zaten yeterdi..İbrahim Sûresi 4 - Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah’ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. # Yûsuf Sûresi 2 - Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur’an olarak indirdik. # Duhân Sûresi 58 - (Ey Muhammed!) Biz Onu (Kur’an’ı) senin dilinle kolaylaştırdık ki, düşünüp öğüt alsınlar.

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-3 14 Mart 2010 Pazar 19:35

Birleşmiş Milletlerce onaylanmış ve uluslar arası kabul görmüş tanım ne yazık ki bu!.. 1915 deki Ermenilerin katli ve ellerinden malları mülkleri alınıp sürgün edilmeleri olayları “özellikle ilk üç maddedeki” tanıma uyuyor mu uymuyor mu?... Onu irdeleyelim önce... Bence temelde haklı da olsak, müdahale sınırını aştığı söylenen eylemlerimiz hepimizin bildiği şekilde cereyan ettiği ve tanım yukarıdaki gibi olduğu sürece, biz ya da Osmanlı veya Türkler, daima tarihimizde Ermenilere soykırım yapmış olmakla suçlanacak ve kendimizi savunmakta gittikçe daha da zorlanacağız…

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abiş Hopikoğlu… Çünkü…
Uzun zamandır istikrarlı bir şekilde itibarlı yapıda devam eden TV8’i ...
Kenan Tekdağ… Çünkü…
Öne çıkmadan tüm grubu bir orkestra şefi gibi yönetip Habertük’ü önde ...
Numan Kurtulmuş… Çünkü…
Kavganın, küfrün, bel altı vuruşların tek siyasete dönüştüğü günümüzde ...
 
Türkiye Cumhuriyeti... Çünkü...
İktidarı, muhalefeti ve medyasıyla İsral’in alçaklığı karşısında tek yürek ...
Enis Berberoğlu… Çünkü…
Gelen onca teklife yan bakmayıp sabırla bekleyerek Hürriyet Genel Yayın ...
Serdar Turgut… Çünkü…
Meslektaşlarının kovulması için kulis yapan bazı gazetecilere ders niteliğinde ...
 
Kanal 1… Çünkü…
7 askerimiz şehit eden hain pusu nedeniyle yaşanan acının taptaze olduğu ...
Mirgün Cabas-Ruşen Çakır… Çünkü…
Taraf’ın yönelttiği akıl almaz iddianın altında kalmayıp gerçeği ortaya çıkarttıkları için…
Oktay Vural… Çünkü…
Kamuoyunu günlerdir AKP’li Edibe Sözen’in hayal dünyasının peşinden giden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Ak Parti
Ferit Şahenk
poyraz karayel
film
Tarsus
survivor
FED
serdar ortaç twitter