Yunanistan'da stat açılışında horonlu provokasyon!
Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kulübü AEK, yeni stadına 'Ayasofya' adını verdi, horon ve kemençe ile açılış töreni yaptı. Açılış töreninde Türkiye’yi Pontus soykırımı iddiası ile suçlayan ve soykırım türküleri besteleyen Matthaios Tsahouridis kemençe çaldı.
- Son Güncelleme:

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adalarının silahlandırılması üzerine başlayan gerginlik gün geçtikçe dozunu artırarak devam ederken, yaşananlar yeşil sahaya ve müziğe de yansıdı.

YENİ STADA "AYASOFYA" İSMİNİ VERDİLER
Türkiye – Yunanistan arasında gerginlik sürerken Atina'da yapılan bir stat açılışı provokatif anlara sahne oldu. Türkiye’nin Ayasofya’yı tekrar camii yapma kararı, Yunanistan büyük tepki göstermişti. Atina’nın futbol takımı AEK, yeni stadına 'Ayasofya' adını verdi. Açılış töreninde kemençe çalındı ve horon tepildi. Kemençe çalan ismin, Pontus milliyetçisi Matthaios Tsahouridis olduğu ortaya çıktı. Matthaios Tsahouridis, Türklerin emperyalizm ve işgale karşı direnişinin başladığı 19 Mayıs 1919’u, sözde Pontus soykırımı olarak tanıyor. Türkiye’nin “Pontus Rumlarına soykırım yaptığını” iddia eten Matthaios Tsahouridis’in, bu sözde soykırımla ilgili şarkılarda ve türkülerde imzası bulunuyor.

RENKLERİ BİZANS'TAN GELİYOR
AEK Atina kulübü, İstanbul'dan Atina'ya giden Rumlar tarafından 1924'te kuruldu. AEK Atina'nın amblemi, İstanbul ve Batı Anadolu'yu temsil etmesi için çift başlı Bizans kartalı olarak seçildi. AEK Atina'nın forma renkleri ise, Bizans hanedanlarının renklerinden seçilmiştir.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...