E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

‘Yedek vekillik’ mi geliyor? 

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği önerisinde ‘yedek milletvekilliği’ ve seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin düzenlemelerin de yer alacağını açıkladı.

6.12.2016 - 09:48
‘Yedek vekillik’ mi geliyor?

MHP ile görüşmeleri süren anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yıldırım, üzerinde uzlaşılan maddelerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

Anayasa önerisinin şimdilik 12 madde olduğunu kaydeden Yıldırım’ın “Yedek milletvekilliğini getiriyoruz” sözleri üzerine milletvekilleri arasında bir uğultu ve hareketlilik yaşandığı öğrenildi. Yıldırım, bunun üzerine “Ne oldu bir hareketlilik var. Artık yalnız değilsiniz, ben de o statüye tabi olacağım” diye espri yaptı.

Başbakan Yıldırım, toplantıda milletvekili seçilme yaşını da 25’ten 18’e düşüreceklerini, askeri yargının kaldırılacağını söyledi. AKP, CHP ve MHP arasında bir süre önce oluşturulan Uzlaşma Komisyonu, askeri yargının kaldırılmasının da içinde olduğu 7 madde üzerinde uzlaşmıştı. Edinilen bilgiye göre, o dönem üç partinin üzerinde uzlaşamadığı HSYK’nin yapısının değiştirilmesinin AKP ve MHP arasında süren görüşmelerde gündeme geldiği, uzlaşma sağlanması durumunda HSYK’nin üyelerinin yarısının Cumhurbaşkanı, yarısının da TBMM tarafından seçilmesine ilişkin maddenin anayasa paketi içinde yer alacağı belirtildi.

Bütçeyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım, “Hayırlı olsun, bu sene yatırımı yüzde 30 artırdık” dedi. Dolardaki artışı da değerlendiren Yıldırım, “Döviz kuru üzerinde ciddi bir saldırı, spekülatif hareketler var. Ama bu da kısa vadede teğet geçecek” diye konuştu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, karşılıklı fesih yetkisi ile ilgili pürüz olduğunun anımsatılması üzerine “Pürüz olur, giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var. Gayet iyi gidiyor” dedi. Teklifin yürürlük tarihinin ne olacağı sorularına Yıldırım, “Neyin, hangi maddenin, hangi uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğini teklif verildiğinde göreceksiniz. Tarih veremem de az kaldı” karşılığını verdi.

Cumhuriyet

ETİKETLER:
bütçe , anayasa , AKP , milletvekili , dolar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Euroleague
Türkmenistan
Beyaz Saray
İran
ygs soru ve cevapları
Okan Buruk
terör örgütü
ygs sonuçları öğren