Klinik Psikolog Pelin Ankay Kudu, kadınların hayatın birçok alanında aynı anda farklı sorumluluklar üstlendiğini belirterek, bu durumun zaman zaman ruh sağlığı üzerinde baskı oluşturabildiğine dikkat çekti.
Kudu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bugünün yalnızca kutlama değil, aynı zamanda kadınların yaşam koşulları ve ruh sağlığına ilişkin farkındalığın artırılması açısından da önemli bir gün olduğunu belirtti.
KADINLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
Kadınların annelik, iş hayatı ve aile içindeki rollerini aynı anda yürütmeye çalışırken çoğu zaman kendi ihtiyaçlarını ikinci plana attığını ifade eden Kudu, kadınların ruh sağlığı konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemli olduğu söyledi.
Yapılan araştırmaların kadınlarda depresyon, kaygı bozuklukları ve tükenmişlik gibi ruhsal sorunların erkeklere kıyasla daha sık görülebildiğini ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...