Ünlü sucuk markasında usulsüzlük iddiası: Şüpheliler yakalandı
Şahin Sucukları'nda sahte evrakla usulsüz işlem yaptıkları öne sürülen 5 eski çalışan gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'i tutuklandı.
- Son Güncelleme:

Kayseri'de faaliyet gösteren Şahin Sucukları'nda geçmişte çalışan bazı kişilerin, şirket yönetiminin bilgisi ve onayı dışında sahte belge ve evrak kullanarak finans kuruluşları üzerinden usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İddialar üzerine harekete geçen Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2'si kadın olmak üzere toplam 5 eski çalışanı gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin mal varlıklarına da tedbir uygulandığı öğrenildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ
Şahin Sucukları tarafından yapılan açıklamada, şirket içi denetimler sırasında geçmişte görev yapan bazı çalışanların yetki ve görev sınırlarını aşarak, şirketin bilgisi ve iradesi dışında sahte evraklarla finans kuruluşları nezdinde usulsüz işlemler gerçekleştirdiğine ilişkin tespitlere ulaşıldığı belirtildi.
Açıklamada, konuya ilişkin gerekli tedbirlerin hızlı şekilde alındığı ve elde edilen bilgi ve belgelerin adli makamlara teslim edildiği ifade edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmanın sürdüğü, süreç kapsamında iddia ve savunmaların titizlikle değerlendirildiği kaydedildi.


YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...