E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ülkenin dört bir yanı yanıyor: 4 ilimizde alevler yeniden yükseldi 

Sakarya’nın Geyve ilçesinde başlayan ve Bilecik’in Osmaneli ilçesine sıçrayan orman yangını, kontrol altına alınmasına rağmen yeniden alevlendi. Yangın, tedbir amaçlı tahliye edilen dört mahalleden Kazancı’ya kadar ulaştı.

23.07.2025 - 09:33
Ülkenin dört bir yanı yanıyor: 4 ilimizde alevler yeniden yükseldi

Sakarya’nın Geyve ilçesinde başlayan ve Bilecik’in Osmaneli ilçesine sıçrayan orman yangını, kontrol altına alınmasına rağmen yeniden alevlendi. Yangın, tedbir amaçlı tahliye edilen dört mahalleden Kazancı’ya kadar ulaştı.

Yangının etkili olduğu bölgelerde hava koşulları müdahaleyi zorlaştırırken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangının iki farklı noktada kontrol altına alındığını duyurdu. Ancak özellikle rüzgarın sık yön değiştirmesi nedeniyle alevler farklı alanlara sıçramaya devam ediyor. Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarının devre dışı kalması sonucu, bin 500 personel ve 370 kara aracıyla mücadele gece boyunca sürdü.

"NEM ORANI ÇOK DÜŞÜK, BU DA SÖNDÜRMEYİ ZORLAŞTIRIYOR"

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Rüzgar tekrar yangını alevlendirdi. Halen hem karadan hem havadan yoğun müdahale devam ediyor. Boşalttığımız köyler yüksek kesimlerde, tehdit altında. Nem oranı çok düşük, bu da söndürmeyi zorlaştırıyor” dedi.

Yangın Kazancı köyüne kadar ulaştı; köy girişindeki ahırlar yandı. Evlerin zarar görmemesi için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Sakarya-Bilecik kara yolunda bulunan bir dinlenme tesisi tahliye edildi, Bozüyük-Mekece kara yolu ise duman nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı.

ESKİŞEHİR’DE EKİPLER ALEVLERİN İÇİNDE MAHSUR KALDI

Seyitgazi ilçesi Büyükyayla yakınlarında dün sabah çıkan orman yangını sırasında, çalışmaları yerinde takip eden Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin ve ekibinin bulunduğu iş makinesi alevlerin arasında kaldı. Acil yardım çağrısıyla bölgeye yönlendirilen helikopterin su atışı sayesinde ekipler son anda kurtarıldı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yangının Afyonkarahisar yönünde ilerlediği, Sarıcaova köyünün güvenlik gerekçesiyle tahliye edildiği bildirildi.

KARABÜK VE URLA’DA DA TEHLİKE BÜYÜYOR

Karabük’te Eskipazar kara yolu yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Valilik, yangının ilerlediği yerleşim alanlarında tahliye kararı aldı. Zorlu arazi koşulları nedeniyle ekipler müdahaleyi güçlükle sürdürüyor.

İzmir’in Urla ilçesi Kuşçular Mahallesi'nde ise bir başka yangın çıktı. Bölgede havadan ve karadan müdahale sürerken, mahalle sakinleri ve çiftçiler tanker ve ekipmanlarla çalışmalara destek verdi. Havanın kararmasıyla birlikte hava müdahalesi dururken, kara ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

YUMAKLI: 54 YANGINDAN 51’İ KONTROL ALTINDA

Bilecik’te sahada açıklama yapan Bakan Yumaklı, ülke genelinde 22’si ormanlık, 32’si orman dışı olmak üzere toplam 54 yangına müdahale edildiğini, bunlardan 51’inin kontrol altına alındığını belirtti. Devam eden yangınların ise Eskişehir Seyitgazi, Karabük Çukurca ve İzmir Urla’da sürdüğünü ifade etti. Yumaklı, ekiplerin enerjisinin yüksek olduğunu ve gece boyunca süren müdahaleler sayesinde olumlu haberlerin gelebileceğini söyledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da yılın en sıcak günü: Termometreler 40 dereceyi görecek
Türkiye, 23 Temmuz’a yılın en sıcak günlerinden birine uyandı. İstanbul ...
Ankara'da üç kişinin vefat ettiği yangın soruşturması
Ankara'nın Çankaya ilçesinde 26 katlı binada çıkan 3 kişinin hayatını ...
Samsun'da baraj gölüne giren 2 genç hayatını kaybetti
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde serinlemek amacıyla baraj gölüne giren iki genç boğuldu.
 
Aşırı sıcaklar sebebiyle çalışma saatlerine sınırlama getirildi
Yunanistan’da etkili olan sıcaklık nedeniyle, açık alanda çalışan işçiler ...
22 Temmuz 2025 Turktime Günün Özeti
22 Temmuz 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Iğdır’da yaş pasta zehirlenmesi: 79 kişi hastanelik oldu
Iğdır’da bir pastaneden alınan yaş pastaları tüketen 79 kişi gıda zehirlenmesi ...
 
Valilik geniş önlem aldı: Ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Niğde Valiliği, artan orman yangını riski nedeniyle il genelinde bazı ...
Ormanlık alanlara giriş yasaklandı
Niğde Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 1 Ağustos–31 Ekim ...
Bakan Fidan'dan Suriye uyarısı: Müdahale ederiz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'deki çatışmalarla ilgili, "Bölmeye ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
nato
yunanistan
Şota Arveladze
bodrum
Ersun Yanal
temmuz
ösym ygs sınavı
Katar