E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye ile Katar arasında flaş anlaşma 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türksat ile Katar merkezli uydu şirketi Es'hailSat arasında Es'hail-3/Türksat-Biruni uydusuna yönelik stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığını belirtti.

30.06.2026 - 16:50
Türkiye ile Katar arasında flaş anlaşma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat ile Katar merkezli uydu şirketi Es'hailSat arasında Es'hail-3/Türksat-Biruni uydusuna yönelik stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını belirterek, "Es'hail-3/Türksat-Biruni uydu projesini kapsayan işbirliğiyle iki şirket, kapasite paylaşımı ve ortak ticari büyüme hedefleri doğrultusunda uzun vadeli stratejik ortaklık kurdu." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, söz konusu anlaşmanın, Katar'ın başkenti Doha'da Es'hailSat Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Ahmed Al-Kuwari ile Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından imzalandığını bildirdi.

İşbirliğinin, Türksat-Biruni'nin ticari kapasitesini güçlendireceğine ve Türkiye'nin uydu haberleşme alanındaki küresel etkinliğini daha da artıracağına dikkati çeken Uraloğlu, anlaşma kapsamında, 50 derece doğu yörüngesinde görev yapacak yüksek veri kapasiteli Ka-Bant Es'hail-3/Türksat-Biruni uydusunun kapasitesinin ortak kullanılacağını kaydetti.

Uraloğlu, söz konusu işbirliğiyle yalnızca yeni bir uydu projesinin hayata geçirilmediğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Es'hail-3/Türksat-Biruni uydu projesini kapsayan işbirliğiyle iki şirket, kapasite paylaşımı ve ortak ticari büyüme hedefleri doğrultusunda uzun vadeli stratejik ortaklık kurdu. İşbirliğiyle aynı zamanda Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirecek, yeni pazarlara erişimini artıracak ve uydu haberleşme alanındaki rekabet gücünü yükseltecek önemli bir adım atıyoruz."

YENİ UYDU

Projenin Türksat'a önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Katar finansmanıyla hayata geçirilecek proje sayesinde yüksek veri kapasiteli yeni bir uyduyu filomuza kazandıracağız. Böylece Türksat???????'ın kullanımına sunulacak ilave kapasiteyle ülkemizin uydu haberleşme altyapısını daha da güçlendireceğiz. İşbirliği kapsamında iki şirketin uydu varlıkları, yer altyapıları, dağıtım ağları ve müşteri portföyleri birlikte değerlendirilecek. Altyapı yatırımlarının paylaşılmasıyla kaynaklarımızı daha verimli kullanacağız. Kapasite kullanımını optimize ederek Türksat-Biruni'nin ticari potansiyelini ilk günden itibaren en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında Türksat'ın kullanımına sunulacak 50 Gbps'a kadar kapasiteyle ülkemizin uydu haberleşme altyapısını daha da güçlendireceğiz."

Uraloğlu, projenin Türkiye'nin sahip olduğu stratejik hakları koruyarak hayata geçirileceğini belirterek, 50 derece doğu yörüngesindeki frekans ve yörünge haklarının korunacağını, proje kapsamında herhangi bir hak devrinin yapılmayacağını bildirdi.

Fırlatılacak uydunun, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) nezdinde TÜRKSAT adına kayıtlı olacağını aktaran Uraloğlu, böylece hem mevcut hakların güvence altına alınacağını hem de yeni nesil yüksek kapasiteli bir uydunun filoya kazandırılacağına işaret etti.

ETİKETLER:
Türkiye , katar ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O havalimanı 9 milyondan fazla yolcuya hizmet etti
Antalya Havalimanı'nda 5 ayda gelen ve giden yolcu sayısı 9 milyon 169 bin 801 oldu.
Dev kruvaziyer gemisi Bodrum'da
Bodrum, Malta bayraklı 335 metre uzunluğundaki dev kruvaziyer "Aroya"yı ağırlıyor.
Trakya'dan dev ihracat
Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'dan geçen ay 308 milyon 672 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
 
En düşük emekli maaşı modeli
AK Parti'nin ekonomiyi ele aldığı Sakarya kampında "en düşük emekli maaşı" ...
NATO Zirvesi'ne katılan meclis Başkanları'ndan Baykar'a ziyaret
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen ...
Akaryakıt tabelaları değişiyor
Petroldeki düşüşün etkisiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına indirim bekleniyor. ...
 
Güneşten elektrik üretiminde rekor
Türkiye'de güneş enerjisinden günlük bazda üretilen elektrik, dün 193 ...
İşsizlik rakamları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre İşsizlik ...
Memur ve emekli zam oranları belli oluyor
TÜİK'in 3 Temmuz Cuma günü açıklayacağı enflasyon rakamları, memur ve ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İran
ihracat
Eczacıbaşı
Tedavi
kardeş
Elif Erbakan
İthalat
EPDK
Soruşturma