Turk Time
DOLAR
47,5255 %0.03
EURO
54,7141 %-0.18
ALTIN
6167,2440 %-0.13
BIST-100
13410,54 %-0.35
PETROL
82,9900 %-6.88
BONO
41,7400 %-0.74
ISTANBUL
BUGÜN
23/30°
ISTANBUL
YARIN
23/32°

Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesi başladı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, NTV'ye yaptığı açıklamada, Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesinin başladığını duyurdu. Türkiye'ye gelecek 2 bin 500 kişi, Beyrut limanında toplandı.

  • Son Güncelleme:
Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesi başladı

İsrail'in Lübnan'a yönelik hem havadan hem karadan saldırıları sürereken Türkiye dahil birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Ulusoy, Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesinin başladığını ve 2 bin 500 kişinin Beyrut limanında toplandığını bildirdi.

İsrail'in saldırganlığının artması durumunda tahliye sayısının artabileceğini belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yola çıkacak gemiler, ilk olarak Mersin'e ulaşacak.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının koordinesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile Lübnan'a 300 ton insani yardım malzemesi ulaştıran gemiler törenle karşılandı.

Gemilerden insani yardımların boşaltılacağını ve daha sonra Türk vatandaşlarının bindirileceği belirten büyükelçi, yolculuğun 12 saat kadar sürmesinin beklendiğini aktardı.

GEMİLER 300 TON YARDIM GÖTÜRÜYOR

Büyükelçi Ulusoy, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada da İsrail'in son saldırılarının başkent Beyrut'u hedef aldığına işaret etti. Türk vatandaşlarının birçoğunun Beyrut'un mahallelerinde yaşaması sebebiyle tahliye taleplerinin geldiğini dile getirdi.

Türkiye'den giden gemilerin 300 ton yardımla Lübnan'a ulaşacağını belirten Beyrut büyükelçisi, şu bilgileri paylaştı:

"Hem AFAD'ın hem Kızılay'ın hem bazı derneklerimizin güçlerini birleştirerek Lübnanlı kardeşlerimize bu zor günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılanması için gönderdikleri yatak, çadır, battaniye, gıda kolisi, mutfak eşyaları ve hijyen setleri bulunuyor."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz