Turk Time
DOLAR
49,7863 ▲ %0.07
EURO
55,6938 ▲ %0.11
ALTIN
6435,7600 ▲ %0.16
BIST-100
11151,96 ▼ %0
PETROL
109,6900 ▼ %-0.72
BONO
39,6900 ▼ %-0.35
ISTANBUL
BUGÜN
12/16°
ISTANBUL
YARIN
11/16°

Türk öğrencilerden Japonya'da madalya başarısı

Japonya'da düzenlenen World Mathematics Invitational (WMI) 2026 Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil eden Atlas Haser altın, Mehmet Aras Başçiftçi ise gümüş madalya kazandı.

  • Son Güncelleme:
Türk öğrencilerden Japonya'da madalya başarısı

Tokyo'da yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı organizasyonda 13 yaşındaki Atlas Haser dördüncü WMI altın madalyasını kazanırken, 15 yaşındaki Mehmet Aras Başçiftçi de gümüş madalyanın sahibi oldu.

HEDEFİ TÜBİTAK VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

Atlas Haser, matematik yarışmaları ve olimpiyatlara ilgi duyduğunu belirterek, WMI'ya özel hazırlanmadığını, diğer matematik çalışmaları ve TÜBİTAK olimpiyat hazırlıklarının yarışmaya katkı sağladığını söyledi.

Haser, öncelikli hedefinin TÜBİTAK'ta madalya kazanmak ve milli takıma seçilmek olduğunu ifade etti.

YOĞUN HAZIRLIK SONUCU MADALYA GELDİ

Eskişehir'de eğitim gören Mehmet Aras Başçiftçi ise yarışmaya geçmiş yılların sorularını çözerek ve öğretmenlerinin desteğiyle hazırlandığını belirtti.

Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı organizasyonda derece elde etmenin kendisi için önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Başçiftçi, gelecek yıl yeniden WMI Dünya Finali'ne katılarak daha büyük başarılar elde etmeyi hedeflediğini dile getirdi.

WMI Türkiye Temsilcisi Esra Çelik de yarışmanın olimpiyat düzeyinde ileri seviye matematik sorularından oluştuğunu belirterek, Türk öğrencilerin uluslararası alanda elde ettiği başarının hem öğrenciler hem de Türkiye adına önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz