E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türk Milleti 550 Milletvekiline Hakkını Helal Etmiyor! 

İki gündür Turktime’ın manşetinde bir habere dikkat çekmeye çalışıyoruz. Hani günlerdir tüm Türkiye Fransa’nın Ermeni kararı ile hop oturup hop kalkıyor, siyasetçiler tek dertleri buymuş gibi açıklama üstüne açıklama yapıyorlar ya…

24.12.2011 - 14:53
Türk Milleti 550 Milletvekiline Hakkını Helal Etmiyor!

İki gündür Turktime’ın manşetinde bir habere dikkat çekmeye çalışıyoruz. Hani günlerdir tüm Türkiye Fransa’nın Ermeni kararı ile hop oturup hop kalkıyor, siyasetçiler tek dertleri buymuş gibi açıklama üstüne açıklama yapıyorlar ya… İşte tam bu gündem kayması ile vekillerin sessiz sedasız aradan kendilerine nasıl bir kıyak düzenleme geçirdiğini duyurmaya çalışıyoruz.

Gerçi mutlaka okudunuz ama durumun vahametini bir kez daha özet olarak geçelim. Kamuoyu Fransa’da çıkacak karara kilitlenmişken Meclis, sözde ilaç katılım payını görüşüyor.  Ama araya öyle bir düzenleme sıkıştırılıyor ki, resmen akıllara zarar. Düzenleme ile emekli milletvekili maaşı 7.7 bin liraya, çift maaş alan vekillerin aylık geliri de 19.7 bin liraya çıktı. Sessiz sedasız, kavgasız, gürültüsüz, üzeride hiçbir konuşma yapılmadan, büyük bir uzlaşmayla yapılan gece yarısı operasyonuyla el altından halledildi. Kendini sosyalist diye pazarlayan Sırrı Süreyya Önder de katmerli zam kulisindeydi o gece, CHP’liler de AKP’liler de, MHP’lier de. Yani hepsi… Göz yaşartıcı bir şekilde birlik olmuş, kendi geleceklerini ve bu günlerini bir kez daha garanti altına alıyorlardı.

Hürriyet, Enis Berberoğlu’nun yayın yönetmeni olduktan sonra belki de en çarpıcı manşetini atarak duyuruyordu bu vicdan yırtan düzenlemeyi: İlaçla uyuttular.

Evet… Aynen öyle. Resmen 70 milyonu ilaçla uyuttular ve söz konusu kendi cepleri oldu mu nasıl da iktidar muhalefet çatışmasını kenara bırakıp tek ses olabildiklerini gösterdiler. Bir kez daha.

İlacın etkisi ertesi gün geçip, düzenleme yasalaştıktan sonra kamuoyu haberdar olunca vekillere karşı inanılmaz bir tepki dalgası yayıldı. Turktime, yaklaşık 9 yıldır yayında. Belki de ilk kez bir haber bu kadar tepki gördü, infial yarattı. Mailler, yorumlar… Şunu çok rahat olarak söyleyebiliriz: Türk halkı 550 vekile hakkını helal etmiyor.  Beddualara, küfürlere, isyana girmiyoruz bile.

Diyor ya önergede imzası bulunan CHP’li vekil Ahmet Toptaş: “Bir  vekilin insan gibi yaşama hakkı olamaz mı bu memlekette? Bu insanları (Vekilleri kastediyor) Kızılay’da emekli zabıta memuru gibi dolaştırmaya toplumun gönlü nasıl razı olur? Türkiye kendisini yöneten insanların aç ve sefil dolaşmasına göz mü yummalı? Bu düzenlemenin eleştirilecek yanı yok.”

Yanıtlayalım… Artık yediğiniz her haltı Türk halkına refere edip kendinizi aklamayı bırakın. Türk halkının gönlünün neye razı olduğunu anlamak için ilgili haberlerin altındaki yorumla bakın isterseniz. Madem bu kadar gönlünüz rahat, başınız dik ve yaptığınız düzenlemenin insaf ölçülerine sığdığını düşünüyorsunuz, o zaman neden gece yarısı yangından mal kaçırır gibi sessiz sedasız geçiriyorsunuz? Madem o kadar adil bir düzenleme, neden konuyla ilgili hangi vekile mikrofon uzatılıyorsa korkudan kameralardan kaçılıyor?

Hem ne demek emekli zabıta memuru? Biz bilmiyoruz da kast sistemi mi geldi Türkiye’ye? Vekiller ayrı bir kastta, zabıta şahsında formüle ettiğiniz sıradan insanlar ayrı bir kastta mı artık? Siz ve diğer vekiller başka sınıfın insanları mısınız artık?

Sanırsınız ki düzenlemeden önce vekiller asgari ücret üzerinden maaş alıyor da bu düzenleme almasaymış açlık ve sefillik içinde yaşayacaklarmış.

Pes… Her dönem vekiller kendileri için mesai yapmıştı. Ama bu kadarı… Hem de dalga geçer gibi… Hem de doymak bilmez bir iştahla… Hem de halkı aşağılarcasına… Hem de yangından mal kaçırır gibi… Böylesi olmamıştı.

Tüm vekiller şunu bilmeli. Türk halkı size hakkını helal etmiyor. Anlaşıldı ki, dünyada işiniz iş. Ama eğer inanıyorsanız, halka hizmet için seçilip kendinizi kayırdığınız ve bütçe imkânlarını kendinize hem de hileli yollardan kullandığınız için bu milletin vebalini öte dünyada ödeyeceksiniz.

NOT: 550 milletvekili nitelememize bazı vekillerden eleştiri geldi ve 29 vekilin bu düzenlemeye hayır dediğini belirttiler. Kimseye haksızlık etmek istemeyiz. Koskoca Meclis'teki bu 29 vekili istisna tuttuğumuzu belirtmek isteriz.

YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 2 Ekim 2012 Salı 01:19

haram,helal laf getire T.C.halki sokaga inmedikce,beduayla,haram etmekle bir yere varilmaz,is öbür dünyaýa kalirsa T.C.halkinin ANAsi daha cok soyulur.Sizler verdiginiz vergiler nereye gidiyor onu sorun,halk millet vekili olmali o bes bucuktan baska bir is beklenmez.

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 8 Ocak 2012 Pazar 14:15

550 derken !,Tek CHP karşı çıktı yasaya ama tık yok ,AKP olsa ortalık inlemişti,tek AKP karşı çıktı diye.....herkesin hakkını teslim edin....ANALİZ YANLIŞTIR...tarafsızlığa davet ediyorum herkesi, yoksa bu yanlışlarda hepimiz boğulacağız

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 7 Ocak 2012 Cumartesi 23:27

Haram etsek ne yazar ki! Helal haram düşünen kaç Allah'ın kulu kaldı memlekette. Böyle başa böyle tarak. Helal etmiyorum şahsen ayrı mesele.

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 28 Aralık 2011 Çarşamba 11:06

Ben özellikle sendikaları kullanarak vekil olanlara ne bu dünyada ne öbür dünyada hakkımı helel etmiyorum.Bu gün üniversitede çocuk okutmaya çalışan bir memur olarak çocuğumun cebine harçlık veremezken onların her türlü avantadan yararlanarak birde bu maaşı olmaları zoruma gidiyor.Bilsinler ki her sabah çocuğu okula gönderirken bedu ediyorum.Benim çocuğumun geleceğini ve rıskını yiyorlar.Allah onlara öyle bir dert versinki her acı çektiklerinde o yedikleri haram lokmalar akıllarına gelsin

Yorumu oyla      27      10  
Misafir 28 Aralık 2011 Çarşamba 10:59

Sendikacılık yapıp şu anda milletvekili olanlara sesleniyorum.Açlık sınırının 1000tl olduğu askari ücretin 600tl olduğ bir ülkede milletvekillerine verilen hakları ve zammı içine sindire bilen sofrasına oturduğunda ,işçilerin sırtından yararlanarak milletvekili olanların vicdanını sorgulamasını istiyorum.Ama vicdanları olmayanlar sorgulayamaz ki.Haram zıkım olsun.Bu dünyada olmasa bile allah öbür dünyada sorsun hesabını.Bu düyadada yedikleri bu kul hakkları bağarsaklarına takılsın çıkmasın

Yorumu oyla      28      10  
Misafir 26 Aralık 2011 Pazartesi 20:02

yok ya,palavra bir başlık sanki ilk defa oluyor.Üç gün sonra herkes unutur ve ayakta vekillerimizi karşılarız.

Yorumu oyla      24      12  
Misafir 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:33

bundan sonra sizlere oy verenin...

Yorumu oyla      23      11  
Misafir 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:52

vatandaşı 60 yaşından sonra emekli et aç bırak kendin 2 yılda emekli ol ne ala memleket

Yorumu oyla      26      11  
Misafir 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:35

emeklilik hakkı elde edememiş vekillerin primlerini meclis ödeyecekmiş 2 sene sonra ayılk artı emekli aylığı artı 500 bin tl ikramiye bu memleket için evinin penceresinde cam olmayan çocuklar şehit düşüyor yazıklar olsun sizlere

Yorumu oyla      23      11  
Misafir 26 Aralık 2011 Pazartesi 10:44

Yüksek maaş umurumda değil..maaşlar arttıırılsın kimsenin çalmaya çırpmaya adam kayırma ihale vs vs vs ihtiyacı olmasın. olmasınki maaşların milyon milyon katı cepten gitmesin..ah ah popülizm...

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haber Kanallarının Amacı Haberi Değersizleştirmek mi?
Haber kanalları gerçekten de haber mi veriyor? Haberr verirken aslında ...
Nagehan Alçı Sabah Şekeri Olma Yolunda
Eee? Sonra? Bir sonraki el ne olacak? Muhtemelen kocası ile birlikte hesap ...
PKK Terörünü Önce AKP, CHP ve MHP'nin Kürt Yöneticileri Lanetlemeli
BDP varoluş nedeni olan PKK'yı kınamaz... Ya AK PARTİ, CHP, ve MHP'nin ...
 
Akif Beki’nin Yok Hükmündeki Yazısı
Akif Beki güya ezber bozdu, MİT-PKK görüşmesini bambaşka bir senaryoya ...
Az Biraz Tutarlılık Metiner’e Bile Fazla Değil!
İnternete ses kaydı düşen Mehmet Metiner çırpındıkça nasıl batıyor? Ve ...
Piyasaya Satılan Kalem Elif Şafak ve Edebiyatın Namusu
Epeydir Elif Şafak rüzgarı esiyordu ama ortaya çıkan intihal skandalı ...
 
Koca Gazetede Rasim Ozan'a Dur Diyecek Bir Yetkili Yok mu?
Rasim Ozan Kütahyalı; gazetelerin, televizyonların paylaşılamayan starı. ...
Bodrum’dan Şehit Yazısı Yazmak…
Gediktepe'den sonra 13 şehit cenazesinde de insanlık kadrajına Hürriyet ...
Susurluk’un Siyasi Azmettiricilerinin Son Hamlesi
JİTEM'in varlığı resmen kabul edildi. Bu arada Susurlukçular da yeni bir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
fenerbahçe
Haber
TÜİK
AB
moskova
A Milli Takım
kardeş
Ahmet Kaya