Başta Ahmet Altan olmak üzere liberal yazar 301 sorunu dururken türban konusunun gündeme getirilmesini eleştirmişti. Bu yazarlarla AKP arasındaki ikinci çatlak ise 1 Mayıs olaylarında yaşandı:
BECERİKSİZLER
* Ahmet Altan (Taraf): “... Bu vahşetin siyasi bedelinin ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Seni köşeye sıkıştırdıklarında ’demokrasi’diye bağır sonra git işçilere saldır, onların demokratik haklarını engelle. Bütün bunları yaptıktan sonra da dön ’Ama benden niye kuşkulanıyorsunuz?’ diye sor. Senden niye kuşku duyulmasın? Böylesine çifte standart sahibi bir ’devlet’ partisine kim, niye güvensin?
HÜKÜMETİN HARAKİRİSİ
* Cengiz Çandar (Referans): “...Başbakan, kendisini çoğaltacak yerde yalnızlaştırmak için sanki, elinden ne geliyorsa onu yapıyor.
GREV SÖZCÜSÜYDÜ
* Mehmet Barlas (Sabah)“...Erdoğan, Başbakan olduğu için de, Devlet’in yürütme erkinin başında. Aynı Devlet onu yasaklamaya çalışıyor. Devlet daha önce de onu hem yasaklamış, hem de hapse atmış. Ama şimdi o ” Devlet adına “ işçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamalarının engellenmesi için polise verilen müdahale emrinin de ana sorumlusu.
ÇİÇEK VERMELİYDİLER
* Hasan Cemal (Milliyet): “...Polisler, 1 Mayıs sabahı Taksim Meydanı’nın girişinde işçileri, emekçileri ellerinde çiçeklerle karşılayamazlar mıydı?
Vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...