E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tuncay Sonel tutuklandı: İfadesi ortaya çıktı 

Gülistan Doku soruşturması kapsamında akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklandı. Sonel, soruşturma kapsamında tutuklanan 12. isim oldu.

21.04.2026 - 21:11
Tuncay Sonel tutuklandı: İfadesi ortaya çıktı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklandı. Sonel, soruşturma kapsamında tutuklanan 12. isim oldu.

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen eski vali Tuncay Sonel’in sorgusu tamamlandı. Mahkeme, Sonel’in "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve delilleri karartma ihtimalini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından Tuncay Sonel, yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

ÇOK SAYIDA AYRI SUÇLAMA

Soruşturma kapsamında Sonel’e, Gülistan Doku’nun kaybolduğu ilk günlerdeki kamera kayıtlarının usulsüz yönetilmesi, dijital materyallerin gizlenmesi ve arama kurtarma çalışmalarında kamu gücünün yanlış yönlendirilmesi gibi suçlamalar yöneltildi.

Özellikle dönemin koruma polisi Şükrü Eroğlu’nun ifadesindeki ayrıntılar ve hastane kayıtlarının silinmesi süreci, mahkemenin tutuklama kararında etkili oldu.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sonel’in adli makamlara verdiği ifadenin detayları da ortaya çıktı. 8 saat süren sorgusunda oğlu hakkındaki iddiaları reddeden Sonel, dijital materyallerin usulsüz sevki ve şahsi hesabından yapılan para transferlerini "hızlı sonuç alma" ve "harçlık" gerekçeleriyle savundu.

DİJİTAL MATERYALLER VE PARA TRANSFERLERİ

Soruşturma dosyasında yer alan, Gülistan Doku’ya ait SIM kartın resmi kanallar yerine Ankara’daki Gökhan Ertok’a gönderilmesi hususu sorgunun odak noktalarından birini oluşturdu. Sonel, kartın koruma polisi Şükrü Eroğlu aracılığıyla gönderildiğini kabul ederek, bu işlemin kayıp şahsa ait son sinyalleri tespit etmek ve bir an önce sonuç almak amacıyla yapıldığını ileri sürdü. Gökhan Ertok’a şahsi hesabından farklı tarihlerde gönderilen toplam 30 bin TL tutarındaki ödemeler hakkında da açıklama yapan Sonel, bu transferlerin "harçlık" niteliğinde olduğunu ve şahsın teknik ihtiyaçları doğrultusunda kendi bütçesinden karşılandığını belirtti. Valilik veya belediye bütçesinden herhangi bir sosyal medya yönetimi ödemesi yapılmadığını savunan eski vali, bu yöndeki suçlamaları reddetti.

"KARINCAYI DAHİ İNCİTMEZ"

Eski Vali Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel’in Gülistan Doku ile ilişkisi olduğu, olay günü bölgede bulunduğu ve hamilelik iddialarına yönelik sorulara karşı savunma yaptı. Oğlunun Doku’yu hiçbir şekilde tanımadığını, üniversite sınavına hazırlanan bir genç olduğunu ve aleyhindeki iddiaların kurgudan ibaret olduğunu iddia etti. Oğlunun karakterine ilişkin "karıncayı dahi incitmez" ve "çok vicdanlı" ifadelerini kullanan Sonel, gözaltı sürecinde oğlunun kendisini arayarak kuşlarının bakımını sorduğunu anlatarak suçsuzluk vurgusu yaptı.

HASTANE KAYITLARI VE ARAÇ TEMİZLİĞİ İDDİALARI

Gülistan Doku’ya ait 31 Aralık 2019 tarihli hastane giriş kaydının silinmesi süreciyle ilgili olarak herhangi bir kamu görevlisiyle görüşmediğini savunan Sonel, hamilelik iddialarını sadece halk arasındaki söylentilerden ibaret olarak bildiğini öne sürdü. Suç delillerinin karartılması amacıyla Elazığ’da bir merkezde detaylı temizliğe sokulduğu iddia edilen 06 SNL 10 plakalı BMW marka araca ilişkin ise aracın eşinin memleketine gidip gelmesi sebebiyle normal bir temizlik işleminden geçmiş olabileceğini savundu.

KAMERA KAYITLARI VE ARAMA FAALİYETLERİNDEKİ ÇELİŞKİLER

Sorguda, bazı kamera kayıt cihazlarının neden değiştirildiği ve köprüyü gören kameraların neden arızalı gösterildiği gibi teknik detaylar da Sonel’e soruldu. Bu konularda doğrudan bilgisinin bulunmadığını belirten Sonel, muhatabın emniyet birimleri olduğunu ifade etti.

Arama çalışmalarının neden sürekli baraj gölü çevresinde yoğunlaştığı sorusuna "ailenin ısrarı" yanıtını veren Sonel, bulunan bir kadın cesedinin teşhisi sırasında yaptığı öne sürülen yorumların ise o andaki genel kanaati yansıttığını dile getirdi. Soruşturma kapsamında yapılan bu beyanların ardından mahkeme, delil karartma şüphesiyle tutuklama kararı tesis etti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul saldırıları sonrası komisyon kuruluyor
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından TBMM'de ...
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Gülistan Doku soruşturmasında "Suç delillerini yok etme, gizleme veya ...
21 Nisan 2026 Turktime Günün Özeti
21 Nisan 2026/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
18 ilde yasa dışı bahis operasyonu
İçişleri Bakanlığı, jandarma tarafından 18 ilde düzenlenen “nitelikli ...
Ayla öğretmenin ve öğrencilerinin adı ormanda yaşayacak
Ankara Valisi Vasip Şahin, "Kahramanmaraş'ta geçen hafta menfur saldırı ...
Diyarbakır'da yolcu otobüsü devrildi!
Diyarbakır-Bingöl karayolunda yolcu midibüsünün devrilmesi sonucu meydana ...
 
Gülistan Doku soruşturmasında firari şüpheli için 'kırmızı bülten' kararı
Gülistan Doku soruşturması kapsamında firari şüpheli Umut Altaş hakkında ...
Öğretmen maaşlarından 52 milyon liralık vurgun iddiasına 18 tutuklama!
Antalya’da yürütülen zimmet, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık ...
FETÖ'den aranan eski emniyet müdürü yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik hakkında arama kararı bulunan eski ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
fransa
şampiyonlar Ligi
Tehdit
seçim
Abdullah Ercan
Kayseri Erciyesspor
Avustralya
Anadolu Partisi