E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tunç Soyer'in iddianamesi kabul edildi 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

1.08.2025 - 18:04
Tunç Soyer in iddianamesi kabul edildi

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu isimler hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Mahkeme, duruşma tarihini önümüzdeki hafta açıklayacak.

SOYER VE ASLANOĞLU'NUN İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın tüm iddialara mahkemede yanıt vereceklerini belirterek şöyle konuştu:

"CHP İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile diğerleri hakkında düzenlenen iddianame İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dosya esas numarasını aldı. Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk durumları hakkındaki kararını ve duruşma tarihini önümüzdeki hafta açıklayacak. Duruşma günü geldiğinde tüm iddialara Mahkeme huzurunda yanıt verme imkanı bulacağız. Yargılanan tüm sanıkların suç teşkil eden bir eylemi olmadığı dava bittiğinde ortaya çıkacaktır"

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 kişi 4 Temmuz'da tutuklanmıştı.

3 YILDAN 45 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

İzbeton'a yönelik operasyonun ardından 'kooperatiflerdeki usulsüzlüklere' yönelik soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede; Örnekköy 3'üncü etap, Örnekköy 4’üncü Etap, Gaziemir-Aktepe/Emrez Mahallesi 1'inci Etap, Karabağlar 3’üncü Etap ve Karabağlar 4’üncü Etapta kat karşılığı inşaat işlerinde usulsüzlük yapıldığı yönünde bildirilen suç duyuruları sonucunda 449 mağdur, 7 şikayetçi, Maliye ve Hazine Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İZBETON A.Ş.'nin suçtan zarar gören olarak tespit edildiğine yer verildi. Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dahil olmak üzere 11'i tutuklu 65 kişinin iştirak halinde ve zincirleme şekilde; “nitelikli dolandırıcılık” suçlarına karıştıkları iddia edildi. Sanıkların, kamu kurum ve kuruluşlarını, kamu meslek kuruluşlarını, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerini araç olarak kullandıkları kaydedildi. Kişiler için 3 yıl ile 45 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

ETİKETLER:
tunç soyer , izmir , gündem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den TUSAŞ'a ziyaret
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ...
İstanbul'da kritik Doğu Akdeniz zirvesi! Erdoğan, Meloni ve Dibeybe'yi kabul etti
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia ...
Özel'den komisyon açıklaması: Anayasa tartışmasına girmeyiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ ziyareti ...
 
TBMM'de Terörsüz Türkiye komisyonu! Tarih belli oldu
Son dakika: Terörsüz Türkiye Komisyonu'nun ilk toplantı tarihi belli oldu. ...
Resmen yayımlandı: Erdoğan 9 ismin cezasını kaldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ...
MHP'den infaz ertelemesi çağrısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hukukçu kurmaylarından İstanbul Milletvekili ...
 
İBB'de üst düzey isimler gözaltına alındı
Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik İstanbul, Antalya, Çanakkale, Trabzon, ...
Erdoğan FETÖ’den ‘ağırlaştırılmış müebbet’ alan kişinin cezasını kaldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ve 2016'da ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabonlu mevkidaşı Nguema ile Ankara'da bir araya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
İsrail
sınav stresi
Ferit Şahenk
A) Milli Futbol Takımı
kardemir karabükspor
harç
Melo
Katar