ABD Başkanı Donald Trump, Fox News’e verdiği mülakatta, İran-İsrail arasındaki çatışmalar, ABD’nin dış politikası ve Demokrat Parti’deki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Orta Doğu'da son dönemde yaşanan gerilimlere değinen Trump, İsrail ile İran arasında süren çatışmaların her iki taraf için de büyük bir yorgunluk yarattığını belirtti. ABD’nin İran’a yönelik düzenlediği hava saldırılarını “başarılı” olarak nitelendiren Trump, İran’ın iddia edildiği gibi saldırılar öncesinde zenginleştirilmiş uranyumu başka bir yere taşımadığına inandığını söyledi.
İran’a yönelik ekonomik yaptırımların hala yürürlükte olduğunu hatırlatan Trump, ateşkesin ardından Çin’in İran’dan petrol ithalatına başlayabileceği yönündeki iddialara açıklık getirdi. “Hayır, öyle demedim. Yaptırımlar halen yürürlükte. Ancak barışçıl davranırlarsa, bizimle işbirliği yaparlarsa ve artık zarar vermeyeceklerini garanti ederlerse, o zaman yaptırımların kaldırılması gündeme gelebilir,” dedi.
Trump ayrıca, İran-İsrail ateşkesiyle birlikte bazı ülkelerin “İbrahim Anlaşmaları”na katılma niyetinde olduğunu dile getirerek, “Şu anda bu anlaşmalara katılmak isteyen harika ülkeler var. Ana sorun İran’dı ve bu mesele çözülürse ilerleme sağlanabilir,” dedi. İran’ın da bir dönem bu anlaşmalara katılmayı düşündüğünü savunan Trump, Suriye’nin bu yönde bir talebinin olup olmadığını ise bilmediğini belirtti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...