ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’ın İsrail ile 10 Ekim’de imzaladığı ateşkesin şartlarına uymaması halinde, Orta Doğu’daki bazı ülkelerin “Gazze’ye ağır bir güçle girerek" durumu "düzeltme” niyetlerini ABD’ye bildirdiklerini öne sürdü.
Trump, açıklamasını kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptı. Mesajında, “Bölgedeki ve çevresindeki bazı ülkeler, Hamas’ın ateşkes şartlarını ihlal etmesi durumunda Gazze’ye güçlü biçimde müdahale etme niyetlerini bize iletti. Ancak kendilerine henüz zamanının gelmediğini söyledim” dedi.
![]()
TRUMP 'UMUDUM VAR' DİYEREK 'YARDIMCI OLMAK İSTEYEN TÜM ÜLKELERE' TEŞEKKÜR ETTİ
Hamas’ın ateşkes hükümlerine uymayı sürdüreceğine dair “hala umut taşıdığını” belirten Trump, bu süreçte “yardımcı olmak isteyen tüm ülkelere” teşekkür etti. Özellikle Endonezya’ya dikkat çeken Trump, “Orta Doğu’ya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne verdikleri destek için büyük ve güçlü Endonezya’ya ve onun harika liderine teşekkür ediyorum” dedi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...