E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trump İran'ın teklifini reddetti 

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Pakistan aracılığıyla ilettiği 14 maddelik müzakere teklifini "kabul edilemez" bularak reddetti. Tahran yönetimi ise ABD'nin tekliflerine karşılık ilettiği görüşlerin şu anda inceleme aşamasında olduğunu belirtti.

3.05.2026 - 23:09
Trump İran ın teklifini reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Pakistan aracılığıyla ilettiği 14 maddelik müzakere teklifini "kabul edilemez" bularak reddetti. Tahran yönetimi ise ABD'nin tekliflerine karşılık ilettiği görüşlerin şu anda inceleme aşamasında olduğunu belirtti.

TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Tahran yönetiminin Pakistan aracılığıyla ilettiği 14 maddelik teklifi kesin bir dille geri çevirdi. İsrail basınına konuşan Trump, kendisine sunulan dosyayı detaylıca incelediğini belirterek, "İran'ın yeni teklifini inceledim ve benim için kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Trump, gün içinde sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımlarda da, İran'ın arabulucular aracılığıyla ilettiği teklifi değerlendireceğini belirtmiş ancak ülkenin "son 47 yıldır insanlığa ve dünyaya yaptıkları için henüz yeterince büyük bir bedel ödemediğini" öne sürerek sert bir tutum sergilemişti.

İRAN'DAN İNCELEME MESAJI

İran tarafı ise ABD'nin reddine karşı daha temkinli bir süreç yürütüyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, medyaya yansıyan 14 maddelik teklif ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Bekayi, ABD'nin bu teklif üzerine kendi görüşlerini Pakistan tarafına ilettiğini doğrulayarak, "ABD tarafı, İran'ın önerdiği plan hakkındaki görüşlerini Pakistan tarafına iletmiştir. Söz konusu görüşler şu anda incelenmektedir" açıklamasında bulundu.

MAYIN İDDİALARINA YALANLAMA

İran sözcüsü, özellikle Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizliği ile ilgili ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanlayarak müzakere sürecinin çerçevesini netleştirdi. Bekayi, "14 maddelik önerisi savaşın sona erdirilmesine odaklanmıştır. Önerilen çerçeve öncelikle bir duraklama ve ardından 30 günlük bir süre zarfında ayrıntıların ele alınması üzerine kuruludur. Nükleer mesele bu maddelerde yer almamaktadır. İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki mayınları temizlemeyi taahhüt ettiği yönündeki iddialar, medyanın uydurmasıdır" şeklinde konuştu. Ayrıca İran'ın ültimatomla müzakere yürütmeyi kabul etmediğini vurgulayan Bekayi, olası bir anlaşmanın garantisinin ülkesinin sahadaki gücü olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran Hürmüz ablukasını deldi
İran'a ait petrol tankeri ABD ablukasını aşarak Asya-Pasifik'e ulaşırken, ...
İran'dan Trump'a "seçim yap" çağrısı
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD Başkanı Donald Trump'ın mevcut süreçte ...
2 ABD askeri kayboldu
Fas'ta düzenlenen çok uluslu "African Lion 2026" tatbikatı sırasında, ...
 
Cezayir'de sel felaketi
Cezayir'de meydana gelen sel felaketinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Basın Özgürlüğü Günü'nde Filistinli gazeteciler için çağrı
İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde 262 gazeteciyi öldürdü, ...
İran'dan 12 maddelik Hürmüz kararı: Kısıtlama getirilecek
İran Meclisi’nde Hürmüz Boğazı’nın yönetimine ilişkin 12 maddelik bir ...
 
Meksika'da görevden alma kararı
ABD'nin, "uyuşturucu kaçakçılığına yardım etmekle" suçladığı Meksika'nın ...
BAE: Hava trafiği normale döndü
Birleşik Arap Emirlikleri Sivil Havacılık Otoritesi, hava sahasında İran ...
İtalya'dan İsrail'e Sumud tepkisi
Küresel Sumud Filosu İtalya delegasyonu, İtalya Dışişleri Bakanlığı önünde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Haber
döviz
İsrail
barcelona
Netanyahu
ölüm haberi
mehmet özkan
İlker İnanoğlu