ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de İsrail ve Hamas arasında sürdürülen ateşkes müzakerelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Trump, ateşkes anlaşmasına “çok yaklaşıldığını” ifade ederek, “Bugün ya da yarın bir sonuca ulaşılabilir. Bu konuda bir şansımız var” dedi.
Trump, İsrail'in onayladığı ve Hamas’tan yanıt beklenen anlaşma taslağının ayrıntılarına değinmeden sürecin kritik bir aşamada olduğunu belirtti. ABD Başkanı’nın açıklamaları, Washington’un bölgede diplomatik çözüm arayışlarını sürdürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Gazze’ye ilişkin değerlendirmelerinin ardından İran’la nükleer müzakerelere de değinen Trump, “İran’la bir anlaşma yapma şansımız olduğunu düşünüyorum. Bombardıman yerine diplomasiye yönelmek her iki taraf için de daha tercih edilir bir yol olacaktır. Bu anlaşma uzak olmayan bir gelecekte hayata geçebilir” şeklinde konuştu.
TRUMP’TAN ELON MUSK’A VEDA: “DÖNÜŞ İHTİMALİ VAR”
Toplantıda dikkat çeken bir diğer başlık ise Hükümet Verimliliği Departmanı’ndaki görevinden ayrılan Elon Musk oldu. Trump, Musk’ın sistemde önemli reformlara öncülük ettiğini ve yolsuzlukla mücadelede etkili adımlar attığını belirtti. Musk’ın görevinden ayrıldığını doğrulayan Trump, “Ancak yeniden görev alabilir, bu kapıyı tamamen kapatmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...