Turk Time
DOLAR
47,5658 %0.08
EURO
54,9967 %0.27
ALTIN
6494,8680 %4.23
BIST-100
13703,13 %0.11
PETROL
78,3400 %-0.1
BONO
41,5400 %0.31
ISTANBUL
BUGÜN
25/30°
ISTANBUL
YARIN
26/31°

Temelli: İktidar demokrasiden kaçıyor

HDP'li Sezai Temelli, HDP'li 3 belediyeye kayyum atanmasının ardından açıklama yaptı.

  • Son Güncelleme:
Temelli: İktidar demokrasiden kaçıyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. 

 

T24'ün aktardığına göre; Sezai Temelli'nin açıklamarından satır başları şöyle:

 

Kendi meşruiyetini kaybettikçe tüm Türkiye halklarına kayyım rejimini dayatmaya devam ediyor. 19 Ağustos sivil darbesi 12 Eylül rejiminin devamıdır.

 

Uzun süre OHAL rejimi altında yaşadık. Bu OHAL rejiminin üzerinde iktidarlarını şekillendirenler Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin dayatırken şimdi de örtülü bir OHAL rejimi dayatırlar.

 

Bugün halk iradesine sahip çıkmaya devam ediyor ama Diyarbakır sokaklarında şiddet ve zulüm vardır. İradesine sahip çıkan halka TOMAlarla müdahale ediyor.

 

Yüzlerce arkadaşımızı gözaltına aldılar. Cezaevlerindeki 5 bin arkadaşımızda olduğu gibi gözaltına alınan arkadaşlarımızın da bir suçu yok. Bu kayyumcu yönetemez hale gelmiş zihniyet meşruiyetini yitirmiştir.

 

Tüm yerel yönetimlerde ve meşru yöntemler demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. OHAL döneminde hukuku yok saydılar kendi yasalarını yok saydılar. Demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştılar. Kayyumlar eliyle bölge ekonomisi çökerttiler. Şimdi aynı talana ve yağmaya sahip çıktıklarını gösteriyorlar.

 

3 Belediye başkanımız görevden alındı saldırı sadece HDP’li belediyelere yönelik değil bu saldırı demokraside buluşmuş insanlara bir saldırıdır. 

 

Tüm Türkiye'ye sesleniyoruz: İradelere sahip çıkma zamanıdır; gelin bu soysuz siyasete beraber karşı çıkalım. 

 

Bu iktidar demokrasiden kaçıyor. Ama biz demokrasi mücadelesinin peşindeyiz. Mutlaka ve mutlaka bu iktidarın yaptıklarının hesabını soracağız. Demokratik zemini terk etmeyeceğiz. Demokrasi mücadele ile kazanılacak. Demokrasiyi birilerinden beklemeyeceğiz. Kaybettiler, yine kaybedecekler. Kazandık yine kazanacağız!

 

Türkiye Kürt meselesini çözmeden demokrasi meselesini çözemiyor. Çözümsüzlğün kaynağı Kürt meselesine olan yaklaşımdır. Bu netleşmiştir demokrasiden yana olanlar, darbeden yana olanlar. 

YORUMLAR 

Misafir

ey arz-ı mevutçu. unutma sakın CHPYE GÜVENİP, YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTININ UYGULANACAĞINI SANMA. SENİ CHP KANDIRIR.ONU DA BATILILAR FİŞEKLEDİ. ONLAR DA KABUL ETTİ. ELBET SENİN KAFANDAKİLER DE MEMNUN KALDI.AMA BUNU UYGULAMAK İÇİN büyük bir huruç hareketiyle istanbulu aldırdınız ama,bu yasayı istanbulda uygulanması size örnek olur diye de düşünmeyin sakın.EKREM BEY BU UYGULAMAYA GEÇEMEZ.CANAN HANIMLA BASKI YAPARSANIZ BAŞKA.ASIL CANAN HANIMDA İŞ BİTER.dolapta köfte var yerseniz.(h.dilave

Misafir

vay ARZ-I MEVUDÇU vay. sana yedirtmiyeceğiz bu ülkeyi heveslenme.umutlanma.(h. dilaver)

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz