Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, UEFA Avrupa kupası öncesinde düzenlenen basın toplantısında rakip Nice ve oyuncularının durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“ONLARIN BİZİ SAVUNMASI LAZIM”
Nice’in savunma ve kanat oyuncularını öven Tedesco, “Nice savunmada güçlü bir takım. Orta saha oyuncuları teknik. Kanat oyuncuları da oldukça iyi ve çok fazla orta yapıyorlar. Futbolda her şeyi savunamazsınız, böyle olsa maçlar 0-0 biterdi. Şunu unutmamak lazım; onların da bizi savunması lazım” ifadelerini kullandı.
“KEREM’E SÜRE TANIMAK GEREKİYOR”
Kerem Aktürkoğlu ile ilgili soruya da yanıt veren Tedesco, oyuncusuna güvendiğini vurgulayarak
“Kerem Aktürkoğlu bir sol kanat oyuncusu. Buraya geleli çok uzun süre olmadı. Biraz zamana ihtiyacı var. Ben geldiğimden beri en çok süre alan kendisi. Performansından %100 memnun değil. Goller atmak, asistler yapmak isteyecektir. Kendisine süre tanıyacağım. Sahada baskısıyla elinden geleni yapıyor. Bir çocuk attan düşerse tekrar ata bindirmelisiniz ki istediğini yapabilsin. Kerem ile ilgili hiçbir sorunum yok.” dedi.
“6 EFEKTİF ANTRENMAN YAPABİLDİK”
Takımın çalışma temposuna değinen Tedesco, “Sanırım ben buraya geldiğimden beri 6 efektif antrenman gerçekleştirebildik. Tabii ki yapmamız, çalışmamız gereken çok şey var. Toplu ve topsuz oyun, baskılar... İdman başına daha 1 konu çalışabilmişiz gibi oluyor. Takım elinden gelen en iyisini yapıyor. Bazen maç içinde işler iyi gitmeyebilir, bunu da kabul etmek lazım” dedi.
“OYUNCULARIMI ZORLAMAM”
Takımdaki sakatlık durumlarıyla ilgili de bilgi veren Tedesco, “Edson Alvarez geri döndü, bu önemli. Bartuğ Elmaz çok iyi bir oyuncu, Avrupa kadrosunda yok ve bu yazık bir şey. Geldiğimizde takımda 7 sakat oyuncu vardı, şimdi 2’ye düşürdük” diye konuştu.
Jhon Duran’ın sağlık durumuna özel bir parantez açan Fenerbahçe teknik direktörü, “Jhon Duran oynamak için motivasyona sahip. Geçmiş kulüplerinde de ağrı sıkıntısı vardı. Bazı kulüpler onu böyle oynattı. Bazen oyuncular acı ile oynar ama bir nokta gelir artık oynayamazlar. Biz problemin kaynağını bulduk. Duran dönmek istiyor ama süreç gerekiyor. Oyuncuyu zorlamam. Risk ve ağrı nedeniyle bunu yapmam” ifadelerini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |