Turk Time
DOLAR
47,7398 %0.09
EURO
55,1375 %0.06
ALTIN
6725,9400 %-0.08
BIST-100
13704,52 %-0.78
PETROL
87,3700 %0.48
BONO
41,6300 %0.07
ISTANBUL
BUGÜN
23/30°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

TBMM'de tarihi oylama: 467 milletvekili kabul etti

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla kabul edildi. Oylamada 2 mükerrer oy da tespit edildi.

  • Son Güncelleme:
TBMM'de tarihi oylama: 467 milletvekili kabul etti

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirilen oylama sonucunda 467 kabul oyuyla yasalaştı. Düzenleme, Genel Kurulda rekor sayıda destekle kabul edildi.

467 MİLLETVEKİLİ 'KABUL' DEDİ

Yapılan oylamada kanun için 467 milletvekili kabul oyu verirken, 87 milletvekili ret oyu kullandı. Oylamada 7 çekimser ve 2 mükerrer oy da kayıtlara geçti.

Kabul oylarının partilere göre dağılımında AK Parti 268, DEM Parti 55, MHP 44, Yeni Parti 35, CHP 29 ve Yeni Yol Partisi 16 milletvekiliyle yer aldı.

Bağımsız milletvekillerinden 7, HÜDA PAR'dan 4, TİP'ten 3, EMEP ve DBP'den ise 2'şer milletvekili düzenleme lehine oy kullandı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın da “kabul” oyu vermesiyle toplam destek 467'ye ulaştı.

87 MİLLETVEKİLİ 'RET' OYU KULLANDI

Oylamada 87 milletvekili düzenlemeye karşı çıktı. İYİ Parti'nin 29 milletvekilinin tamamı ret oyu verirken, Yeni Parti'den 54, CHP'den 2, Demokrat Parti'den 1 ve bağımsızlardan 1 milletvekili de düzenlemeye “ret” dedi.

7 MİLLETVEKİLİ ÇEKİMSER KALDI

Oylamada 7 çekimser oy kullanıldı. Bu oyların Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile 3 Yeniden Refah Partili milletvekili ve Yeni Yol Partisi'nden 3 milletvekilinden geldiği belirtildi.

Ayrıca oylama sırasında 2 milletvekilinin mükerrer oy kullandığı tespit edildi.

BAZI MİLLETVEKİLLERİ KATILMADI

Meclis İçtüzüğü gereği oy kullanamayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın dışında bazı milletvekilleri de oylamada yer almadı.

Oylamaya katılmayanlar arasında CHP'den 14, AK Parti'den 8, Yeni Parti'den 2, Yeni Yol Partisi'nden 1, DEM Parti'den 1 ve bağımsızlardan 2 milletvekili bulundu.

 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz