Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Doğa Parkı'nda yaz aylarında hayvanlara yönelik serinletme uygulamaları yapılıyor.
Ekipler, lemur ve maymunların tüketmesi için buzlu meyve kokteyli hazırlıyor.
Ayılar için havuz oluşturulan hayvan parkında, kızıl geyikler yapay su kanalı çevresindeki çamur alanlarda, aslanlar ise kafese yerleştirilen yağmurlama sistemiyle serinletiliyor.
Zebraların su kanalından faydalandığı parkta, kanatlı hayvanlar da su takviyesi yapılan küçük göletlerde vakit geçiriyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarsus Doğa Parkı'nda görevli veteriner hekim Sibel Mazlum, "Sıcak havanın neden olduğu olumsuzluk hayvanları da etkiliyor. Bu yüzden onları serinletecek uygulamaları hayata geçirdik. Hayvanlarımızın sıcakları en hafif şekilde atlatmaları için onları serinletici uygulamalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...